Cocktails

Det skal ikke mye til for å piffe opp den klassiske drinken

Er du glad i Gin Tonic? Da bør du prøve denne varianten!

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn er glad i å ta et glass eller to når helgen nærmer seg. Og selv om det de fleste fyller opp glasset med er øl og vin, har også drinker blitt mer populært. I tillegg til at Norge har fått flere kvalitetsbarer som serverer cocktails for både den ene og den andre, ser vi at flere også begynner å eksperimentere med drinker hjemme. 

En enkel drink som er kjent for mange av oss er Gin Tonic (GT). Men visste du at du kan erstatte den vanlige ginen med Sloe Gin og få en helt annen drink? Sloe Gin Gimlet har en litt mer bitter smak enn vanlig Gin Tonic - så om du er interessert å servere noe nytt og fresht til vennegjengen er denne midt i blinken! 

LES OGSÅ: Ja, du kan faktisk lage en nydelig drink med gulrot som hovedingrediens

<strong>GT MED EN NY VRI:</strong> Sloe Gin Gimlet. Foto: Per Ervland
GT MED EN NY VRI: Sloe Gin Gimlet. Foto: Per Ervland Vis mer

Vi gikk derfor sammen med Oslobaren Himkok, som er den eneste norske baren som kom med på den prestisjefylte listen over verdens 50 beste barer tidligere i høst. 

- Den største feilen mange gjør er at de ikke bruker is og at de bruker altfor mye sprit. Rett og slett at man ikke følger oppskriften. Alt handler om balanse, akkurat som med matlaging, forteller barsjef Joakim Olsson til KK.no. 

Dette trenger du:

40 ml Sloe Gin (kan kjøpes på polet eller lages selv)
40 ml Lime juice (ferskpresset lime)
20 ml Sukkerlake (smelt lik del sukker med lik del vann)
Tonic vann

Til pynt: Tørket eller fersk limeskive. 

Slik gjør du: 

Ha isbiter i et valgfritt glass (Himkok bruker D.O.F-glass). Bland deretter ingrediensene i rekkefølgen som er vist over, før du heller det over i en shaker. Rist godt før du heller drinken tilbake i glasset med isbiter. Topp opp med tonic vann.  

FÅ OGSÅ MED DEG DISSE DRINKENE: 

Sex og singelliv-klassikeren i en ny vri!

Nyt helgen med en iskald Fjellbekk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer