HJEMMELAGET SJOKOLADEPÅLEGG: Du trenger bare tre ingredienser!  Foto: Stine Hartmann
HJEMMELAGET SJOKOLADEPÅLEGG: Du trenger bare tre ingredienser! Foto: Stine Hartmann Vis mer

Sjokoladepålegg Oppskrifter

Det sunneste sjokoladepålegget lager du selv

Med kun tre ingredienser!

KK.NO:  Flere enn oss som ELSKET nugatti på brødskiva da de var små? Eller kanskje Nutella eller Sjokade har vært/er din favoritt?

I så fall bør du prøve deg på disse oppskriftene på hjemmelaget sjokoladepålegg! 

Det smaker himmelsk (bedre enn kjøpepålegget, vil vi si), og inneholder langt mindre sukker.

Ikke er det særlig vanskelig, heller. Det er gjort på 15-20 minutter. 

HJEMMELAGET NUGATTI: Med kakao, agavesirup og hasselnøtter kan du fint lage din egen nugatti!  Foto: Stine Hartmann
HJEMMELAGET NUGATTI: Med kakao, agavesirup og hasselnøtter kan du fint lage din egen nugatti! Foto: Stine Hartmann Vis mer

Det første påleggsalternativet, som vi har fått gjengi av mat- og treningsblogger Fitnesscherry,  inneholder agavesirup framfor sukker. Og selv om den hjemmelagde varianten inneholder mer fett på grunn av høyere nøttin, er det sunt, umettet fett det her er snakk om. 

Hasselnøtter er nemlig den nøttetypen som inneholder mest sunt fett, og  100 g gir 650 kcal og 64 g fett, ifølge Matvaretabellen. De er dessuten rike på vitamin E, folater og fiber. 

PS. KK.no har testet begge oppskriftene, og de er virkelig knallgode!

LES OGSÅ: Lag din egen sunne sjokolade!

Hjemmelaget sjokoladepålegg med kun 3 ingredienser

  • 2 dl hasselnøtter
  • 3-4 ss kakaopulver
  • 3 ss agavesirup 
  • 1/2 ts salt
  • Litt vann til riktig konsistens
  • Kokosolje om du ønsker den mer kremete
     

LES OGSÅ: Dette kan du også bruke kokosoljen til!

Slik gjør du: Rist nøttene i ovnen på 180g i 10min. La de avkjøle seg før du legger de i en foodprocessor med agavesirup, kakaopulver og salt. Hell på med litt vann etter behov, og kjør den til du får en myk røre. Ønsker du en mer kremete konsistens, kan du ta opp i litt kokosolje. 

GODT FOR IMMUNFORSVARET: Hasselnøtter er rike på E-vitamin og stimulerer immunforsvaret vårt.  Foto: Stine Hartmann
GODT FOR IMMUNFORSVARET: Hasselnøtter er rike på E-vitamin og stimulerer immunforsvaret vårt. Foto: Stine Hartmann Vis mer

Mer sjoko på skiva

Nedenfor får du tips til en annen sjokoladepåleggoppskrift KK.no tidligere har delt med leserne. 

Mens Nugatti inneholder 61 prosent sukker, og 28 prosent fett, inneholder denne hjemmelagede varianten 25 prosent sukker og 45 prosent fett

LAKTOSEFRITT: Begge oppskriftene i denne saken er laktosefrie! Foto: Stine Okkelmo
LAKTOSEFRITT: Begge oppskriftene i denne saken er laktosefrie! Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Altså under halvparten så mye sukker som Nugatti, men en god del mer fett,også her pga. nøttene (Nugatti har 9 prosent hasselnøtter, har det hjemmelagede sjokoladepålegget 52 prosent hasselnøtter).

Hjemmelaget sjokoladepålegg med melis og vaniljesukker

  • 150 gram ristede hasselnøtter
  • 25 g/0,5 dl kakao
  • 60 g/1,25 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker (10 g)
  • 1/4 ts salt
  • 4 ss solsikkeolje (40 g)
     
  1. Legg hasselnøttene i en ildfast form og rist dem i 10-12 minutter på 175 grader. Pass på, blir de brent smaker de bittert. Du kan gjerne bruke hasselnøtter uten skall, men må ikke. I så fall bør du kjøpe ferdig skåldede hasselnøtter, for å gjøre det selv er veldig plundrete (vi prøvde, og brukte laaang tid ...)
  2. Mal hasselnøttene i en blender på maksfart i 3 minutter, til du har fått et fint nøttemel.
  3. Ha i resten av ingrediensene, og bland godt. Hvis pålegget blir smuldrete, har du i litt vann (prøv deg fram med 1 ts av gangen).
     

Sjokoladepåleggene holder i cirka 4 uker - men det er tvilsomt at det får stå i fred så lenge.

Merk at begge påleggene er laktosefrie. Er du allergisk mot hasselnøtter? Bytt dem ut med ristede solsikkekjerner (disse ristes ferdige på 4-5 minutter i ovnen).

LES OGSÅ: Energikulene som gir boost! 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: