Mattrender

Dette blir de store mattrendene i 2017

Skal vi tro ekspertene blir tang den nye grønnkålen.

MATVANER: Skal det være burger eller grønnsaker? Eller hva med litt alger eller tang? Hva du velger å spise, sier faktisk en god del om deg. Foto: Anna Adelbeck-Houplain
MATVANER: Skal det være burger eller grønnsaker? Eller hva med litt alger eller tang? Hva du velger å spise, sier faktisk en god del om deg. Foto: Anna Adelbeck-Houplain Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skulle vi tatt litt algesalat til fredagstacoen? Det er et spørsmål du kanskje aldri ville trodd du kom til å stille, men bare vent. Alger, tang og manet er nemlig noen av lekkerbiskenene som de siste årene er blitt fisket opp av norske fjorder og solgt som gourmetprodukter spesielt på det asiatiske markedet.

I 2017 forventes det at tang blir den nye grønnkålen, ja, du vet de grønne, vonde greiene vi gikk og knaska på i 2014, mens vi med et stivt smil presset fram et m-m-m! og bedyret at dette kunne absolutt erstatte potetgullposen. 

LES OGSÅ: Ja, det er trygt å spise tang og tare

- Opptatt av stimulerende smaker 

Tyggemotstanden på manet skal visstnok være perfekt i en salat som trenger det lille ekstra, men frister det ikke med dissende glassmanet, kan du jo følge New York-hipsternes eksempel og gå på gourmet-restaurant for å spise sardiner på hermetikkboks. Eller kanskje det skulle være en pokébowl til lunsj? Den lagvise plasseringen av sjømat, ris, grønnsaker og saus i en plastboks er ikke en Pokemon go-spinn off, men «den nye trendmaten fra Hawaii», som reklamen fra Aker Brygge sier. «Retten skal helst nytes på farta, med bølger, sol og vind i håret, men den dukker stadig opp i nye storbyer som LA, New York og London.» 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.