Grøt:

Dette enkle trikset gjør risengrynsgrøten enda bedre

- Tar grøten til nye høyder, sier Ida Gran-Jansen.

GRØT: I jula står risengrynsgrøt ofte på menyen - Foto: Shutterstock/NTB
GRØT: I jula står risengrynsgrøt ofte på menyen - Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Rundt om i de tusen hjem skal det snart putre i kjeler av risengrynsgrøt, denne høykarbo-bomba, som så mange av oss er så glade i.

Fjordland serverer helt utmerket risengrynsgrøt, men selvsagt er det enkelt å lage den fra bunnen av selv også - du må bare ha den tiden som trengs til å overvåke kjelen så ikke den hersens melken koker over.

Et annet alternativ er å ovnsbake grøten - med lavere varme over lengre tid, får du kontroll over melken som bare i et lite uoppmerksomt øyeblikk kan koke så rabiat over på komfyren

Nylig delte matinfluenser Ida Gran-Jansen sin metode på Instagram for hvordan du kan får perfekt risengrynsgrøt i ovnen.

Og den er sikkert helt utmerket den - men det var altså det lille tipset hun ga helt på tampen av videoen som vekket vår interesse.

Tar grøten til nye høyder

I tillegg til å strø over standard-tilbehøret av sukker, kanel og smør, så tar jammen Gran-Jansen neven ned i en liten bolle med FLAKSALT og strør over grøttallerkenen.

- Et lite dryss flaksalt tar grøten til nye høyder, hevder hun.

I kommentarfeltet er det flere som takker for tipset.

Én reagerer på at matinfluenseren virkelig strør på sukker før kanel (her får «team sukker først» raskt støtte) mens flere andre deler sine beste grøttips.

«Dette må prøves! Jeg koker alltid grøten med en vaniljestang, det blir nydelig», skriver en.

«Dynegrøt er enklere. Bare koke opp og pakk kjelen inn i dyna - sparer strøm også», skriver en annen.

«Anbefaler seterrømme mens den godgjør seg i ovnen.....Det tar grøten til nye høyder», skriver en tredje.

Så da er det bare å bestemme seg for variant og begynne å glede seg til førstkommende grøttallerken - for vår del blir det definitivt også med et lite dryss havsalt på toppen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet