Sju slag til jul:

Dette er de sju slag - og derfor baker vi dem

Det er ingen fasit på hva som bør bakes til jul. Det er så mange som 57 slag av julekaker totalt.

GAMMEL TRADISJON: Å bake sju slag til jul er en gammel norsk tradisjon, men kakene i seg selv er nok blitt hentet fra andre land. FOTO: NTB
GAMMEL TRADISJON: Å bake sju slag til jul er en gammel norsk tradisjon, men kakene i seg selv er nok blitt hentet fra andre land. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Som nordmenn liker vi å tenke på alt som er «typisk norsk». Vi er jo tross alt født med ski på beina, liker ikke sitte ved siden av fremmede på bussen og til jul baker vi sju slag - for det er typisk norsk - og vi er stolte av det.

Det kan imidlertid vise seg at flere av de tradisjonelle, norske julekakene ikke stammer fra Norge.

Hva som egentlig er de sju slagene, er titt og stadig oppe til vurdering, men ifølge melk.no regnes disse som de utvalgte fra gammelt av:

  • Sandkaker
  • Pepperkaker
  • Fattigmann
  • Goro
  • Berlinerkranser
  • Krumkaker
  • Serinakaker

Men om disse ikke er dine favoritter, finnes det mange flere å velge mellom; smultringer, sirupssnipper, kransekake eller kokosmakroner for å nevne noen.

Men hvorfor akkurat sju?

For det er ingen fasit på hva som bør bakes til jul. Ifølge Julebakeriet er det så mange som 57 slag av julekaker totalt. Og hva som blir de utvalgte, er de vi liker best. Men også hvor vi bor og familietradisjoner spiller inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer