Matlagingshack

Dette er skjærebrettets skjulte funksjon

– Det er faktisk en hjelper!

MATLAGINGSHACK: Noen kjøkkenredskaper kan ha flere funksjoner enn hva det i utgangspunktet er ment for - blant annet det klassiske skjærebrettet. FOTO: NTB
MATLAGINGSHACK: Noen kjøkkenredskaper kan ha flere funksjoner enn hva det i utgangspunktet er ment for - blant annet det klassiske skjærebrettet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

KK har tidligere skrevet om smarte tips og triks på kjøkkenet – for eksempel om avokadotrikset du bør vite om, faren ved frosne bær eller hvordan du får urtene til å holde i ukevis.

Dette er enkle tips som gjør hverdagen litt smidigere, billigere eller klokere. Og Internett fortsetter å gi gode kjøkken- og matlagingsråd.

Denne gangen handler det om selve skjærebrettet. Et enkelt redskap, skulle vi tro. Etter å ha kuttet opp grønnsakene, kyllingen, urtene eller hva det måtte være, skal det som er kuttet i biter ofte over i boller. Maten har da en tendens til å havne utenfor bollen dersom den er mindre enn selve fjølen.

Det kan være et irritasjonsmoment, for ikke å snakke om at det blir unødvendig gris. Men frykt ikke, vi har nemlig kommet over et lite tips.

Flere funksjoner

Dersom du trodde at fjølene gjerne kommer med et håndtak, må du tro om igjen.

Åpningen som ser ut som et håndtak, kan også brukes til noe helt annet for å unngå at de oppkuttede bitene havner utenfor bollen, kjelen eller stekepannen.

Istedenfor å skyve bitene over i bollen som du pleier, prøv å legge fjølen oppå bollen og skyv bitene gjennom hullet som vist nedenfor:

FOTO: Skjermdump Instagram/@themuffreport
FOTO: Skjermdump Instagram/@themuffreport Vis mer

Vi har prøvd – og det funker!

Delte meninger

Kommentarfeltet under Instagram-innlegget hos @themuffreport er likevel delt. Én er kritisk til tipset og mener at hullet bare har plass til småoppkuttet mat, og mener derfor det er et håndtak og ikke et hull for å skyve maten gjennom.

En annen mener at det i utgangspunktet er et håndtak, men synes trikset likevel er genialt, og setter pris på de ulike bruksområdene.

Lora, en TikTok-bruker som deler tips og triks til hjemmet, deler også sin begeistring for trikset og har selv testet det.

– Du trodde kanskje det var et håndtak, men det er faktisk en hjelper! Hullet fører maten ned gjennom hullet istedenfor på kjøkkenbenken, sier hun entusiastisk.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer