Mattips:

Dette lokket redder leverposteien

Du har det nesten garantert i skapet fra før!

MATTIPS: Dette trikset redder deg fra brun og snerkete leverpostei. FOTO: Privat
MATTIPS: Dette trikset redder deg fra brun og snerkete leverpostei. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Siden 1949 har Stabburet leverpostei vært et ganske så fast innslag på frokostbordet til oss norsker. Og boksen har ikke forandret seg nevneverdig de siste årene- sett bort fra bildet på utsiden.

Men én ting har vært ganske ens hele veien og det er åpne- og lukkemekanismen på pålegget. Da barn av 90-tallet, kan jeg huske at leverposteiboksen etter åpnet, lå opp ned på et tefat i kjøleskapet. Så kom det etterhvert diverse plastlokk man kunne bruke, slik at posteien holdt seg lengre. Men det er med disse lokkene som med sokker og hårnåler: De har en tendens til å forsvinne.

Men nylig skrev godt.no at det er noen lokk vi ofte har i skapet som faktisk passer til leverposteien. Nettstedet hadde plukket opp tipset fra Facebook-gruppen «Matgeeks».

KK deler ofte om tips og triks for å få matvarer til å holde lenger. For eksempel er jordbærsesongen på full fart inn, og slik får du bærene til å holde lengre. Skal du dele bærene i mindre biter, kan vi anbefale saken om skjærebrettets skjulte funksjon.

La deg lokke

Men tilbake til lokket du nesten garantert har i skapet fra før. For det er nemlig de gamle favorittene bakepulver og vaniljesukker fra Freia, som har lokk som også passer perfekt til leverposteiboksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer