Sopp

Dette sopptrikset sparer deg for tid

Visste du at det kan være så enkelt å kutte opp sopp?

SOPP: Solen er kanskje den mest kjente kilden til vitamin D. Sjampinjongen er en av få råvarer som inneholder en rikelig mengde D-vitamin. FOTO: NTB
SOPP: Solen er kanskje den mest kjente kilden til vitamin D. Sjampinjongen er en av få råvarer som inneholder en rikelig mengde D-vitamin. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sjampinjongen er en sikker vinner på det norske kjøkkenet. Med sin allsidighet kan den være tilbehør til kjøttstykket, som hovedingrediens i suppa, eller for å heve smaken i woken. Soppen er som kjent mest tilgjengelig tidlig på høsten, men smaker godt hele året.

Faktisk finnes det tusenvis av sopptyper, men kun 25 av dem er spiselige. Disse er proppfulle av næringsstoffer, blant annet vitamin D som bidrar til å forebygge benskjørhet, benbrudd og leddgikt.

Noen skjærer opp soppen i båter, mens andre foretrekker tynnere skiver. Dersom du foretrekker skiver, har KK kommet over et genialt triks som vi vil tørre å påstå at effektiviserer matlagingen og kanskje til og med forbedrer livskvaliteten – i alle fall bitte litt.

Redskapet alle hjem har

Har du tenkt over at noen kjøkkenredskaper kan brukes til mer enn akkurat den ene oppgaven de er ment for?

Matentusiast og kokebokforfatter Kristoffer Tvilde, også kjent som Kriss loves food, deler først og fremst videoer i sosiale medier med tips til hvordan ta bedre vare på maten, og han viser hvordan vi kan minimere matutgiftene og redusere matsvinn.

Samtidig deler han triks som viser hvordan du kan effektivisere matlagingen. Nå har han gjort det igjen.

Det du trenger er en eggedeler. Legg soppen oppi som du ville gjort med et kokt egg, lukk igjen – og voilà! Soppen er delt i perfekte tynne skiver på null komma niks.

– Eggedeleren er perfekt til å skjære sjampinjong. Det er så enkelt, sier Tvilde.

Vi har prøvd, og det økte faktisk livskvaliteten et lite hakk.

Anbefaler en restemiddag i uka

Tvilde er opptatt av å ta økonomiske og bærekraftige grep i matlagingen og for å redusere matsvinn. Med nærmere 90 000 følgere på Instagram og over 100 000 følgere på TikTok, deler han enkle tips, råd og inspirasjon.

Engasjementet blant følgerne økte etter hvert som han begynte å dele flere og flere tips, og det har gitt han motivasjon til å ta enda flere grep, har han tidligere fortalt til KK. Da anbefalte han også å innføre en ren restemiddag i uka da det er mye penger å spare samtidig som man kaster mindre mat.

– Det å kaste mat er det samme som å kaste penger i søpla. I tillegg er det bra for miljøet å spise opp maten vår. Klarer familien å lage en restemiddag i uka, sparer man minimum 1000 kroner i måneden, sa han til KK tidligere i høst.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer