Vi er inne i en tid der prisene stiger og mange kjenner på økonomiske utfordringer. Det å endre innkjøpsvaner kan være krevende, men nødvendig for mange, og det er flere måter å gjøre det på.
Tidligere har KK skrevet om hvordan du kan få urtene til å vare i ukevis og hvordan få slapp salat crispy igjen. Å forlenge matvarers holdbarhet er både godt for kloden og lommeboka.
Agurken kan brukes til så mangt og er en sentral del av den norske kosten – og en grønnsak som vi finner i de fleste hjem.
Nå har matentusiast og TikTok-profil Kristoffer Tvilde delt en lettvint løsning for å forlenge holdbarheten på agurk. Vi visste ikke at løsningen kunne være så enkel.

Nina motbeviste statistikken: - Hvis en som meg klarer dette, så gjør alle det
Budsjettvennlig
Kristoffer Tvilde, også kjent som «krisslovesfood», deler stadig råd om hvordan forlenge holdbarheten på matvarer, kreative måter å spare penger på mat og hvordan redusere matsvinn.
Før matvareprisene stiger 1. februar, er han bestemt på hva som er lurt å ha i bakhodet før handleturen.
– Fyll på med varer som har lang holdbarhet. Det viktig å ikke hamstre for å hamstre. Kjøp varer du vet du bruker. Ellers vil vinninga gå opp i spinninga!
Dette gjør du
I videoen viser Tvilde at han kutter av enden på agurken, legger den til side mens han kutter opp det han skal ha av agurken. Deretter bruker han en tannpirker til å sette enden av agurken på resten. Slik unngår du at agurken tørker ut like raskt som uten.
Du trenger altså ingen andre redskaper enn en tannpirker eller lignende.
Har du testet det geniale trikset?

Med dette trikset får du urtene til å holde i ukevis
