Holdbarhet egg

Dette trikset holder eggene ferske i opp til to måneder

Kanskje snur det opp ned på det du trodde du visste..

HOLDBARHET EGG: Egg regnes for å være en proteinrik matvare, som bidrar til å opprettholde muskelmasse. Det må også sies at det beste for å ha et sunt kosthold er å ha en god balanse, spise variert og velge ulike typer matvarer for å få i seg alle næringsstoffer kroppen vår trenger. FOTO: NTB
HOLDBARHET EGG: Egg regnes for å være en proteinrik matvare, som bidrar til å opprettholde muskelmasse. Det må også sies at det beste for å ha et sunt kosthold er å ha en god balanse, spise variert og velge ulike typer matvarer for å få i seg alle næringsstoffer kroppen vår trenger. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Egg er som kjent sunt og godt. Dessuten er de i utgangspunktet svært holdbare. KK har tidligere skrevet flere saker om matvaren vi aldri ser ut til å få nok av. Visste du at man faktisk kan spise eggeskallet? Eller at koketiden bør justeres hvis du er på fjellet?

Helseeksperter og forskere har i mange år vekslet mellom å advare mot for mye egg grunnet kolesterolinnholdet og å lovprise egg for det rike næringsinnholdet. Men har til slutt kommet frem til at det er sunt å spise ett egg om dagen.

En snuoperasjon

Så egg er en matvare med masse fordeler. Men visste du at det er enkelte matvarer du bør unngå å ha stående ved siden av eggene i kjøleskapet? Det er også andre tips til oppbevaring av egg. Dersom man skal bruke dem i bakingen, er det lurt at de står i romtemperatur. Men også hvordan de er plassert har visst nok noe å si, ifølge «Vi i villa».

For hvis du oppbevarer eggene dine med spissen ned, kan de holde seg ferske i minst to måneder.

Grunnen til det er at når den spisse siden peker ned og den stumpe delen opp, vil luftblæren, som er inni, havne i toppen. Dermed forhindres kontakt mellom eggeplommen og skallet. På den måten holder eggene lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer