Riskrem

Dette visste du garantert ikke at du kan bruke riskremen til!

Her er to deilige desserter du kan lage med riskrem-restene.

RISKREM: Her får du oppskriften på to desserter du kan lage med riskrem-restene. FOTO: NTB
RISKREM: Her får du oppskriften på to desserter du kan lage med riskrem-restene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kremboller à la riskrem

Til ca. 12 stk.

IngredienserBunn150 g marsipan1 ts mandelessens50 g rismel, fullkorn2 ss eggehvite2–4 ss melis + litt ekstra til utkjevling

Krem1 vaniljestang0,6 dl vann175 g sukker75 g glukosesirup100 g eggehviter (fra ca. 3–4 egg)1 ss sukker

Overtrekk400 g hvit sjokolade1 ss smør50 g mandelsplitter

1. Bunn: Skru ovnen på 180°. Elt alle ingrediensene sammen til en ensartet masse. Dryss litt melis på benkeplaten, og kjevle deretter ut marsipanmassen i melisdrysset til den er ca. 4 mm tykk. Bruk en utstikkerform med en diameter på 4–5 cm til å stikke ut bunner. Legg dem på en stekeplate dekt med bakepapir, og stek dem i ovnen i 5–7 minutter, til de er gyllenbrune. Ta dem ut, og la dem avkjøles.2. Krem: Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Kok vaniljefrø, vann, sukker og glukosesirup sammen i en kasserolle til sukkerlaken er 117°, bruk et sukkertermometer. Pisk eggehviter og sukker sammen i en bolle med en elektrisk pisker til konsistensen er myk. Hell sukkerlaken i eggemassen i en tynn stråle under pisking, og pisk videre i ca. 10 minutter, til konsistensen er seig og luftig. Fyll kremen i en sprøytepose, klipp et hull på 1 ½ cm i enden, og sprøyt kremen ut på marsipanbunnene. La kremen sette seg.3. Overtrekk: Smelt sjokolade og smør i en skål over vannbad. Ta sjokoladen av varmen når 2/3 av den er smeltet, og la resten smelte mens du rører forsiktig med en slikkepott. Rist mandelsplittene lett på en tørr panne. Dypp krembollene i sjokoladen når den har romtemperatur, så all kremen og litt av bunnen dekkes. Hold dem med toppen ned i noen sekunder, så overskytende sjokolade drypper av. Plasser dem på en rist, dryss litt mandelsplitter over, og server når sjokoladen har størknet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer