Sushi

Dette visste du garantert ikke om sushirisen

Sushi er blitt noe man spiser både hjemme og på restaurant. Men varene trenger ikke være merket til Sushi for å gjøre nytten.

POPULÆRT: Den japanske matretten Sushi har blitt like populært som pizza og taco her til lands. Men visste du at ved å bytte ut bare én igrediens er det penger å spare? FOTO: NTB.
POPULÆRT: Den japanske matretten Sushi har blitt like populært som pizza og taco her til lands. Men visste du at ved å bytte ut bare én igrediens er det penger å spare? FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

For noen tiår siden gjorde sushi, som for øvrig betyr «sur ris», sitt inntog i landet som noe eksotisk og eksklusivt. Noe man tenkte at var for fiffen og kanskje litt farlig? For hvem hadde vel tenkt at man skulle spise rå fisk?

Ifølge Aftenposten åpnet den første sushirestauranten i Oslo i 1985, men først 20 år senere ble de første bitene solgt over disk i butikk.

I dag er bildet noe helt annet. Det finnes én (eller flere) sushiplasser på hvert gatehjørne. Selv i bygdene er det ikke sjeldent å finne restauranter som tilbyr den japanske retten. Matbutikkene selger nå, som ved en selvfølge, ferdige brett med nigiri og maki med ingefær og wasabi. Og i tillegg er det blitt vanlig å lage det selv hjemme. Det er blitt like vanlig som pizza og taco.

Klebrigheten er vesentlig

I takt med dette har selvsagt også ingredienser til sushi blitt allemannseie og noe man finner i vanlige matbutikker. Mange kjøper nok helst de vanligste ingrediensene, som soyasaus, ingefær, wasabi og den fisken eller skalldyrene man foretrekker. Og selvsagt sushiris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer