SPENNENDE: Grillet ananas gjør seg supert som snacks!
 Foto: All Over Press
SPENNENDE: Grillet ananas gjør seg supert som snacks! Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Disk opp med god grillmat i helgen

Dette vil gjestene garantert like.

Skal vi tro meteorologene kan vi vente oss knallvær i helgen, og hva passer vel bedre enn litt god gammeldags grilling da? 

Kanskje er du litt lei av de samme gamle svinekotelettene og grillribbene, og vil prøve noe nytt og spennende? Da har vi et godt menyforslag til deg!

LES OGSÅ: Grillmaten du bare må prøve

GRILL AUBERGINEN: Hva med litt aubergine-toast?
 Foto: All Over Press
GRILL AUBERGINEN: Hva med litt aubergine-toast? Foto: All Over Press Vis mer

Aubergine-toast

Til 6 personer

Du trenger:

  • 2 mellomstore auberginer
  • 6 ss olivenolje
  • 1 strøken ts kummin
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g gresk yoghurt
  • Salt og kvernet pepper
  • 1 ciabattabrød
  • Salatblader

Slik gjør du:

1. Sett grillen på 180 grader. Legg auberginene på stekehyllen og stek i 1 time, vend innimellom. Auberginene skal bli møre, skallet skal bli svart. La dem kjøle seg ned, og grovhakk dem.
2. Stek opp 4 ss olje i en panne, stek kummin og hakket hvitløk og aubergine i 3-4 minutter på mellomsterk varme. Avkjøl.
3. Hell blandingen opp i en blender, tilsett gresk yoghurt og resten av oljen, og blend til en puré. Sett til kjøling.
4. Grill skiver med ciabattabrød, legg på salatblader, auberginepureen, tilsett litt mer yoghurt og kvern over pepper etter smak.

LES OGSÅ: Fyr opp grillen - alle ukens oppskrifter

TIPS: Å steke med skinnet på, bidrar til å holde saften inne i kjøttet og gir et saftigere resultat!
 Foto: All Over Press
TIPS: Å steke med skinnet på, bidrar til å holde saften inne i kjøttet og gir et saftigere resultat! Foto: All Over Press Vis mer

Fylte kyllinglår

Til 4 personer

Du trenger:

  • 8 kyllinglår med skinn
  • 200 g kremost
  • 100 g sorte oliven, stenfrie
  • 8 soltørkede tomater i olje
  • Salt og kvernet pepper
  • 3-4 ss fersk, grønn pesto
  • Skall og saft fra 1 sitron

Slik gjør du:

1. Bruk en liten, skarp kniv til å utbene kyllinglårene. Skjær snitt i skinnet.
2. For å lage fyllet rører du først kremosten for å gjøre den myk. Rør så inn hakkede oliven og tomater. Krydre med salt og pepper.
3. Fyll kyllingbitene med fyllet. Rør sammen marinaden av pesto og sitron.
4. Legg kyllinglårene i et fat, hell over marinaden. Mariner i 2-3 timer.
5. Tre kyllingbitene på stekespyd. Ta 4 kyllingbiter av gangen, på to spyd slik at de ikke spinner rundt under stekingen.
6. Grill på mellomsterk varme i 15 minutter. Vend regelmessig. Ha over gjenværende marinade. Når klar kjøttsaft pipler ut når du stikker i kyllingen, er den klar.
7. Server med én gang.

LES OGSÅ: Bruk løk til å rengjøre grillen

SPENNENDE: Grillet ananas gjør seg supert som snacks!
 Foto: All Over Press
SPENNENDE: Grillet ananas gjør seg supert som snacks! Foto: All Over Press Vis mer

Grillet ananas

Til 3-4 personer

Du trenger:

  • 1 ananas
  • 4 ss flytende honning
  • 4 ss rom

Slik gjør du:

1. Skrell ananasen, men la bladene på toppen sitte. Skjær i 6-8 kakestykker. Legg på et fat.
2. Bland sammen honning og rom. Hell marinaden over ananasen, og la ligge i ca. 30 minutter. Vend ananasbitene innimellom.
3. Stek ananasbitene på middels varme i 10 minutter. Vend, og hell over gjenværende marinade, til ananasbitene er lett karamelliserte.

God grillhelg!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: