Sjokoladekjeks med saltet karamellsmørkrem
10 stk.
Tid: 30 min
Steketid: 12 min
Ingredienser
150 g hvetemel
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g kakaopulver
½ ts natron
½ ts bakepulver
¼ ts salt
140 g mykt smør
1 stort eggKaramellsmørkrem
75 g mykt smør
175 g melis
1 ts vaniljesukker
4 ss flytende karamellsaus
½ ts flaksalt

Denne kaken har en uslåelig kombo av smaker!
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 175° varmluft, og legg bakepapir på to bakeplater. Bland mel, sukker, vaniljesukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt i en skål med en skje. Tilsett smør, og elt deigen sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett egget, og pisk igjen til deigen er ensartet.
2. Form 20 kuler av deigen med hendene – bruk ca. 2 ts deig per kule. Fordel dem med god avstand på de to bakeplatene. Stek kakene i ovnen i 10–12 minutter, til de er sprø, flate og ligner cookies. La dem avkjøle helt på en rist.
3. Karamellsmørkrem: Pisk smør, melis og vaniljesukker lyst i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett karamellsaus og flaksalt, og pisk i 1–2 minutter ved høy hastighet, til kremen er luftig. Fyll karamellsmørkremen i en sprøytepose, og sprøyt krem ut på midten av halvparten av kakene.
4. Legg de øvrige kakene oppå, og press dem lett sammen så kremen nesten når ut til kanten. Oppbevar gjerne kakene i en lukket boks i kjøleskap til servering.

Panna cotta med noe godt på toppen!

Glad i bringebær? Da er denne oppskriften noe for deg!
