Oppskrift:

Disse deilige cookiesene klarer nok ingen å si «nei» til

For hva er vel bedre enn karamellsmørkrem?

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Sjokoladekjeks med saltet karamell­smørkrem

10 stk.
Tid: 30 min
Steketid: 12 min

Ingredienser
150 g hvetemel
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g kakaopulver
½ ts natron
½ ts bakepulver
¼ ts salt
140 g mykt smør
1 stort eggKaramellsmørkrem
75 g mykt smør
175 g melis
1 ts vaniljesukker
4 ss flytende karamellsaus
½ ts flaksalt

Slik gjør du

1. Skru ovnen på 175° varmluft, og legg bakepapir på to bakeplater. Bland mel, sukker, vaniljesukker, ­kakaopulver, ­natron, bakepulver og salt i en skål med en skje. Tilsett smør, og elt deigen sammen i en kjøkkenmaskin med ­eltekrok. Tilsett egget, og pisk igjen til deigen er ensartet.

2. Form 20 kuler av deigen med hendene – bruk ca. 2 ts deig per kule. Fordel dem med god avstand på de to bakeplatene. Stek kakene i ovnen i 10–12 minutter, til de er sprø, flate og ligner cookies. La dem ­avkjøle helt på en rist.

3. Karamellsmørkrem: Pisk smør, ­melis og vaniljesukker lyst i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett karamell­saus og flaksalt, og pisk i 1–2 minutter ved høy hastighet, til ­kremen er ­luftig. Fyll karamell­­smørkremen i en sprøytepose, og sprøyt krem ut på midten av ­halv­parten av kakene.

4. Legg de øvrige kakene oppå, og press dem lett sammen så kremen nesten når ut til kanten. Oppbevar gjerne kakene i en lukket boks i ­kjøleskap til servering.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer