KK.NO: Å servere fingermat på festen er helt perfekt avslappet, og ikke minst er det så mye godt å velge i.
Men hva skal man velge til dessert? Disse to små søtsakene er supre å servere sammen med smårettene.
Ikke minst garanterer de sensommerstemning med rabarbra, bær, syrlig og søtt!
LES OGSÅ: Lag din egen iskrem
Syrlig panna cotta med vanilje, bringebær og lakrismakroner
10 porsjoner
Du trenger:
- 2 vaniljestenger
- 150 g sukker
- 5 dl kremfløte
- 4 gelatinplater
- 5 dl kulturmelk eller kefir
- 100 g makroner
- 1 ss lakrispulver
- 200 g bringebær
- sitronverbena, til pynt
LES OGSÅ: Rekespyd med chilimajones og agurksalat

Slik gjør du:
1. Skjær vaniljestengene i to på langs, og skrap ut frøene med en teskje. Bland vaniljefrø og sukker godt. Ha vaniljesukker, vaniljestenger og fløte i en kjele, og la det koke opp. La det småkoke i 15 minutter. Ta kjelen av platen.

2. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Ta dem opp av bløtevannet, og smelt dem i den varme fløten. Sikt fløten og la den avkjøles til den er lunken, før du rører i kulturmelken.
3. Fordel fløteblandingen i små boller eller glass, og sett dem i kjøleskapet i 3–4 timer. Knus makronene lett, og vend smulene i lakrispulver. Ta panna cottaen ut av kjøleskapet, og pynt med bringebær, lakrismakroner og et par blader sitronverbena.
LES OGSÅ: Ha vannmelon på grillen
Miniterter med rabarbra, mandler, sitrontimian og pinjekjerner
10 porsjoner
Du trenger:
- 400 g rabarbra
- 150 g mandler
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 2 egg
- 2 ss hvetemel
- 2 ss sitrontimian
- 50 g pinjekjerner
- ekstra smør og sukker, til formene
- spiselige blomster
LES OGSÅ: Krydrede grillspyd og focaccia

Slik gjør du:
1. Vask rabarbraen, og skjær den i biter på cirka 1 cm.
2. Mal mandlene til grovt mandelmel, og bland det med smør, sukker, egg og mel. Rør godt. Bland deigen med rabarbrabitene. Smør 10 små former med smør, og dryss i sukker. Fordel deigen i formene, og dryss over hakket timian og pinjekjerner.
3. Stek tertene i stekeovnen ved 185 °C i cirka 45 minutter. La tertene avkjøles på en rist.
4. Legg dem på et fat, og pynt med spiselige blomster.
Oppskrifter: Carsten Kyster
LES OGSÅ: Jordbærfristelser du ikke kan motstå