<strong>RABARBRA-DESSERT:</strong>  Rabarbra er utrolig godt, og ikke minst er det helt supert i bakst.  Foto: Columbus Leth
RABARBRA-DESSERT: Rabarbra er utrolig godt, og ikke minst er det helt supert i bakst. Foto: Columbus Leth Vis mer

Pannacotta

Disse dessertene må du prøve

Perfekte småretter å friste med etter middagen.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Å servere fingermat på festen er helt perfekt avslappet, og ikke minst er det så mye godt å velge i. 

Men hva skal man velge til dessert? Disse to små søtsakene er supre å servere sammen med smårettene.

Ikke minst garanterer de sensommerstemning med rabarbra, bær, syrlig og søtt!

LES OGSÅ: Lag din egen iskrem

Syrlig panna cotta med vanilje, bringebær og lakrismakroner

10 porsjoner

Du trenger: 

  • 2 vaniljestenger
  • 150 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 4 gelatinplater
  • 5 dl kulturmelk eller kefir
  • 100 g makroner
  • 1 ss lakrispulver
  • 200 g bringebær
  • sitronverbena, til pynt

 

LES OGSÅ: Rekespyd med chilimajones og agurksalat

af Carsten kyster mb140736 gourmet & gæster kanapeer 
af carsten kyster
foto columbus leth Foto: Columbus Leth
af Carsten kyster mb140736 gourmet & gæster kanapeer af carsten kyster foto columbus leth Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du: 

1. Skjær vaniljestengene i to på langs, og skrap ut frøene med en teskje. Bland vaniljefrø og sukker godt. Ha vaniljesukker, vaniljestenger og fløte i en kjele, og la det koke opp. La det småkoke i 15 minutter. Ta kjelen av platen.

af Carsten kyster mb140736 gourmet & gæster kanapeer 
af carsten kyster
foto columbus leth Foto: Columbus Leth
af Carsten kyster mb140736 gourmet & gæster kanapeer af carsten kyster foto columbus leth Foto: Columbus Leth Vis mer

2. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Ta dem opp av bløtevannet, og smelt dem i den varme fløten. Sikt fløten og la den avkjøles til den er lunken, før du rører i kulturmelken. 

3. Fordel fløteblandingen i små boller eller glass, og sett dem i kjøleskapet i 3–4 timer. Knus makronene lett, og vend smulene i lakrispulver. Ta panna cottaen ut av kjøleskapet, og pynt med bringebær, lakrismakroner og et par blader sitronverbena. 

LES OGSÅ: Ha vannmelon på grillen

Miniterter med rabarbra, mandler, sitrontimian og pinjekjerner

10 porsjoner

Du trenger:

  • 400 g rabarbra
  • 150 g mandler
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 egg
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss sitrontimian
  • 50 g pinjekjerner
  • ekstra smør og sukker, til formene
  • spiselige blomster

 

LES OGSÅ: Krydrede grillspyd og focaccia

af Carsten kyster mb140736 gourmet & gæster kanapeer 
af carsten kyster
foto columbus leth Foto: Columbus Leth
af Carsten kyster mb140736 gourmet & gæster kanapeer af carsten kyster foto columbus leth Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du: 

1. Vask rabarbraen, og skjær den i biter på cirka 1 cm.

2. Mal mandlene til grovt mandelmel, og bland det med smør, sukker, egg og mel. Rør godt. Bland deigen med rabarbrabitene. Smør 10 små former med smør, og dryss i sukker. Fordel deigen i formene, og dryss over hakket timian og pinjekjerner.

3. Stek tertene i stekeovnen ved 185 °C i cirka 45 minutter. La tertene avkjøles på en rist.

4. Legg dem på et fat, og pynt med spiselige blomster.

Oppskrifter: Carsten Kyster

LES OGSÅ: Jordbærfristelser du ikke kan motstå

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer