Noen gang opplevd at du åpner kjøleskapsdøren og temperaturen er høyere enn du gjerne skulle ønsket? At det glasset med melk var en smule lunkent samtidig som agurken har fryst?
Det kan være flere grunner til at matvarene ikke har den ønskede temperaturen og ifølge matprat.no, har det ofte mye med plassering å gjøre.
Men først til vitenskapelige fakta. Er du som undertegnede, går du ikke rundt og tenker på hvor mye luft veier i hverdagen. Men kald luft er tyngre enn varm. Dermed er det kaldest nederst i kjøleskapet og varmest i topp.
Så hvilke varer bør så hvor?
Det er allerede etablert at det er kaldest nederst i kjøleskapet. Der har de aller fleste av disse hvitevarene skuffer, og de aller fleste av oss bruker dem til å oppbevare grønnsaker og frukt. Det er også det som anbefales. Men hvorfor? Og hva så med den frosne agurken?
Hold dem adskilt
Matprat skriver at modne og umodne frukter bør holdes hver for seg. Vil du at grønnsakene skal holde lenge, bør du ha tomater, plommer og epler et annet sted da de produserer stoffet etylen som fremskynder modningsprosessen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger