OPPSKRIFT: Banan og sjokolade - kan det bli bedre? FOTO: Winnie Methman
OPPSKRIFT: Banan og sjokolade - kan det bli bedre? FOTO: Winnie Methman Vis mer

Oppskrift:

Dobbelt så god

Den smaker banan, den er fylt med store sjokoladebiter, og det er fyldig sjokoladekrem mellom bunnene og oppå. Denne kaka passer til både barn og voksne!

Bananlagkage

8–12 porsjoner
Tid: 40 minutter
steketid: 45 minutter

Ingredienser
300 g mykt smør
400 g lyst muscovadosukker
7 egg
6 modne bananer
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
200 g mørk sjokolade
2 springformer, ca. 24 cm i diameter

Sjokoladekrem
100 g mørk sjokolade
250 g smør
4 ss kakaopulver
400 g melis
2 ss helmelk

1. Sett ovnen på 175° varmluft. Visp smør og sukker sammen med en elektrisk visp. Pisk i egg, 1 om gangen til massen er luftig. Mos bananene med en gaffel i en bolle, og pisk bananmosen inn i deigen sammen med mel, bakepulver og salt.
2. Hakk sjokoladen grovt, og vend den i deigen. Dekk bunnen av 2 springformer med bakepapir. Fordel deigen i de 2 formene, og stek i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en tannpirker at de er gjennomstekt. La banankakene avkjøles helt. 3. Sjokoladekrem: Smelt sjokoladen forsiktig i en skål over vannbad, og la den deretter avkjøles litt. Pisk smøret lett med en elektrisk visp. Visp deretter kakaopulver i smøret, og tilsett melis litt av gangen mens du fortsetter å vispe. Tilsett melk, og fortsett å vispe i ca. 3 minutter.
4. Hell i den smeltede sjokoladen, og visp til sjokoladekremen akkurat blir jevn. Fordel sjokoladekremen mellom og på toppen av lagkakebunnene. La kaken stå kjølig fram til servering.

Vil du ha flere oppskrifter på middager og desserter? Her får du massevis!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: