LAVKARBOBRØD: Det er mange måter å lage lavkarbobrød på. Prøv å tilsette litt revet ost i deigen. Kjempedeilig til supper. Foto: All Over Press
LAVKARBOBRØD: Det er mange måter å lage lavkarbobrød på. Prøv å tilsette litt revet ost i deigen. Kjempedeilig til supper. Foto: All Over PressVis mer

Lavkarbobrød

Du kan lett erstatte gjærbaksten med disse nydelige lavkrbobrødene!

Selv om du må ofre tradisjonell gjærbakst, er det mange muligheter for å tilfredsstille brødsuget.

Du kan fint bak brød selv om du lever lavkarbo. Det gjelder bare å bytte ut hvetemelet med andre meltyper, nøtter og forskjellige frøtyper. 

Nøttebrød med raske bringebær

(1 brød)

150 g mandler
75 g hasselnøtter
1 ss bakepulver
½ ts salt
4 egg
1 dl crème fraîche
3 ss rapsolje
1 dl Fiberhusk
Marmelade:
100 g frosne bringebær
½ vaniljestang
1 ss Sukrin

1. Hakk mandler og nøtter helt fint i en blender, og bland det med bakepulver og salt.

2. Pisk sammen egg og crème fraîche, og rør mandelblandingen i sammen med Fiberhusk. Deigen skal ha konsistens som en tykk grøt.

3. Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir, og stek brødet ved 180° i 45 minutter.

4. Marmelade: Tin bringebærene og rør dem med kornene fra vaniljestangen og Sukrin.

5. Server brødet med smør og bringebærmarmelade.

PANNEBRØD: Dette brødet er en god erstatning når man savner en god brødskive til frokost, men det inneholder mye nøtter, så pass på at du ikke spiser for mye av det! Foto: All Over Press
PANNEBRØD: Dette brødet er en god erstatning når man savner en god brødskive til frokost, men det inneholder mye nøtter, så pass på at du ikke spiser for mye av det! Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Ingers lavkarbobrød kan bidra til raskere vektnedgang

Pannebrød

(1 stk.)

60 g hasselnøtter
60 g cashewnøtter
30 g sesamfrø
30 g solsikkefrø
100 g smør
30 g linfrø
50 g kokosmel
3 ss Fiberhusk
1 ts bakepulver
1–2 ts salt
2 egg
100 g cottage cheese
1 ss valmuefrø

1. Blend nøtter, sesamfrø og solsikkefrø helt fint. Smelt smøret.

2. Bland linfrø, kokosmel, Fiberhusk, bakepulver og salt med nøtteblandingen
og rør i smør, egg og cottage cheese.

GROVBRØD: En deilig og næringsrik frokost er en god start på dagen. Foto: All Over Press
GROVBRØD: En deilig og næringsrik frokost er en god start på dagen. Foto: All Over Press Vis mer

3. Fordel deigen i en 18 x 25 cm langpanne kledd med bakepapir, glatt til overflaten med en våt skje og dryss med valmuefrø. Bak brødet ved 170° i 35 minutter, skjær det
i firkanter og server dem med smør og pålegg. LES OGSÅ: Frukt og grønnsaker du kan spise på lavkarbodiett

Grovbrød med eggesalat

(1 brød)

1 ss Fiberhusk
2 ss pofiber
65 g linfrø
65 g sesamfrø
190 g solsikkefrø
3 egg
3 ss crème fraîche
135 g revet ost
100 g kremost
1 ts salt
1½ ts bakepulver
Eggesalat:
2 egg
3 ss majones
1 ts karri
½ bunt gressløk
salt og pepper
2 cherrytomater
4 skiver bacon

1. Ha fiberhusk, pofiber, linfrø, sesamfrø og solsikkefrø i en food processor og hakk
i 1 minutt. Tilsett egg, crème fraîche, revet ost, kremost, salt og bakepulver og kjør til en jevn masse.

2. Ha deigen i en 1–liters brødform, og stek brødet ved 160° varmluft i 1 time.

3. Eggesalaten: Ha eggene i kokende vann, og la dem kokei 7 minutter. Legg dem straks
i kaldt vann for å stoppe kokingen.

4. Rør majonesen sammen med karri og finklippet gressløk, og smak til med salt og pepper. Skrell og hakk eggene og vend dem i dressingen.

5. Server brødet i tynne skiver med eggesalat, cherrytomater og sprøstekt bacon.

FRØRUNDSTYKKER: Bollene er en kjempegod erstatning når man savner det grove rundstykket til søndagsfrokosten. Men husk at for mange brøderstatninger i løpet av uken kan forsinke vektnedgangen. Foto: All Over Press
FRØRUNDSTYKKER: Bollene er en kjempegod erstatning når man savner det grove rundstykket til søndagsfrokosten. Men husk at for mange brøderstatninger i løpet av uken kan forsinke vektnedgangen. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Slik lykkes du med lavkarbo

Frørundstykker

(6 stk.)

50 g solsikkefrø
30 g sesamfrø
30 g linfrø
30 g havrekli
2 ss Fiberhusk
1 ts bakepulver
4 egg
100 g gresk yoghurt

1. Bland frøene med kli, Fiberhusk og bakepulver, rør i egg og yoghurt og la deigen hvile i 10 minutter.

2. Form deigen til seks boller med en skje, og sett dem på en plate med bakepapir. Bak rundstykkene ved 180° i 30 minutter.

3. Server dem med smør, ost eller skinke.

SKINKEBOLLER: Disse bollene er et helt måltid i seg selv med skinke og ost i deigen. Foto: All Over Press
SKINKEBOLLER: Disse bollene er et helt måltid i seg selv med skinke og ost i deigen. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har aldri vært slank. Før nå.

Skinkeboller

(4 stk.)

50 g kokt skinke
2 egg
½ dl yoghurt
1½ ss kaldpresset rapsolje
1 ts bakepulver
¼ ts salt
3 ts Fiberhusk
50 g sesamfrø
50 g solsikkefrø
25 g revet cheddar

1. Skjær skinken i strimler, og pisk sammen egg, yoghurt og olje. Bland sammen bakepulver, salt, fiberhusk og frø, og rør det i eggemassen.

2. Bland inn skinke og ost, og fordel deigen i 4 smurte silikonformer.

3. Bak bollene ved 180° i 25 minutter.

SMÅ SKINKEMUFFINS: Disse er kjempefine å ha i matboksen til barna. Foto: All Over Press
SMÅ SKINKEMUFFINS: Disse er kjempefine å ha i matboksen til barna. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Therese koser seg med lavkarbomat

Små skinkemuffins

(14 stk.)

4 egg
100 g kremost
3 ss kaldpresset olivenolje
1 ss bakepulver
½ ts salt
1 ts paprika
1 ss Fiberhusk
60 g havrekli
50 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkefrø
150 g skinke i strimler
75 g revet cheddar

1. Pisk sammen egg, kremost og olje.

2. Bland bakepulver, salt, paprika, Fiberhusk, kli og frø, og rør det i eggemassen.

3. Bland inn skinken og osten, og fordel deigen i 14 smurte silikonformer.

4. Stek muffinsene ved 180° i 25 minutter.

SJOKOLADEBOLLER: Kokosmel får du kjøpt i mange helsekostbutikker, men får du ikke tak i det, kan du erstatte det med fettredusert mandelmel. Foto: All Over Press
SJOKOLADEBOLLER: Kokosmel får du kjøpt i mange helsekostbutikker, men får du ikke tak i det, kan du erstatte det med fettredusert mandelmel. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: 3 herlige lavkarbofrokoster

Sjokoladeboller

(9 stk.)

100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
50 g mørk sjokolade
6 egg
150 g gresk yoghurt
55 g Fiberhusk
45 g kokosmel
2 ts bakepulver
1 ts salt

1. Blend sesamfrø og solsikkefrø til grovt mel og hakk sjokoladen.

2. Rør alle ingrediensene sammen til en jevn, klisset deig, og la den hvile i 10 minutter.

3. Form deigen til boller med fuktige hender, og sett dem på en plate kledd med bakepapir. Stek bollene ved 200° i 30 minutter.

LETTVINT KNEKKEBRØD: Hjemmebakt knekkebrød med gulost og paprika, så enkelt og så godt! Foto: All Over Press
LETTVINT KNEKKEBRØD: Hjemmebakt knekkebrød med gulost og paprika, så enkelt og så godt! Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Steinalderbrødet som bare tar 10 minutter å lage


Lettvint knekkebrød

(1 bakeplate)

2 egg
2 dl mandelmel (fettredusert)
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 ss Fiberhusk
½ ts salt
2 dl kokende vann

1. Forvarm ovnen til 165°.

2. Risk sammen eggene, og rør inn alle ingrediensene. Hell kokende vann over, rør godt, og la deigen stå i en time.

3. Kjevle deigen så tynt som mulig på en stekeplate med bakepapir.

4. Skjær opp i passende ruter med en kniv, og bak knekkebrødet i 15–20 minutter. Skru ned varmen til 60° og la knekkebrødet bli tørt og sprøtt med ovnsdøren på gløtt.

5. Avkjøl, og oppbevar i en tett boks.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: