Tilsetningsstoffer

E-stoffene som ekspertene advarer mot

Det kan lønne seg å lese ingredienslista på matvarene og styre unna spesielt enkelte tilsetningsstoffer, ifølge ekspertene. Økt kreftfare og endring i tarmbakteriene kan være noe av risikoen ved å få i seg stoffene.

E-STOFFER: Ingredienslista røper om matvaren inneholder e-stoffer det er verdt å være obs på. Foto: Berit B. Njarga
E-STOFFER: Ingredienslista røper om matvaren inneholder e-stoffer det er verdt å være obs på. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Jevnlig dukker det opp nye diskusjoner rundt tryggheten til forskjellige tilsetningsstoffer som brukes i matvarer vi spiser, fordi de i verste fall kan påvirke helsa vår.

Fire slike tilsetningsstoffer har den siste tiden blitt omtalt av eksperter, eller har havnet i søkelyset som problematiske for helsa - av forskjellige årsaker.

Her ser du hvilke det gjelder, og hvorfor ekspertene anbefaler at man er forsiktig med inntak av nettopp disse tilsetningsstoffene.

KK Pluss - mer av virkeligheten

Få tilgang til alt innholdet på KK.no:

Eksklusive kvalitetsartikler

Prisvinnende reportasjer og avsløringer

Premium format og lekker presentasjon

måned
1 kr / 119 kr mnd
kvartal
83 kr/mnd
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer