Med vinterferie i store deler av landet, velger mange å trekke opp mot fjellet og på hytta. Det er mye snø og gode muligheter for å nye noen aktive dager på ski. Men før du spenner på deg skiene, er det deilig å nyte en god frokost sammen med familien.
Egg er noe som hører frokosten til. Befinner du deg på hytta og skal koke egget på fjellet i ferien, da bør du lese videre.
Mange har opplevd at egget trenger lenger koketid i fjellheimen enn hjemme i lavlandet. Det er en rekke ulike faktorer som spiller inn på resultatet av et kokt egg. Vi har snakket med to eksperter om hva som er lurt å tenke på i høyden.
Vann koker ved lavere temperatur på fjellet
Vannets kokepunkt er påvirket av lufttrykket. Jo mindre trykk, jo lavere koketid, ifølge Brit Våga som jobber som fagrådgiver egg i Nortura.
– Egget trenger lengre tid i vannet for å koagulere når temperaturen er lavere i vannet, ergo egget trenger lengre tid på å bli «kokt».
Våga får støtte fra kokk Charlotte Mohn Gaustad som driver Charlottes Husmorskole. Hun utdyper:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger