OPPGRADERING: Hvorfor ikke oppgradere frokosteggerøren til middag? Fort gjort med å legge til laks og spinat. Foto: All Over Press
OPPGRADERING: Hvorfor ikke oppgradere frokosteggerøren til middag? Fort gjort med å legge til laks og spinat. Foto: All Over Press Vis mer

Eggerøre Med Laks

Eggerøre med laks og spinat

Stekt spinat med muskat, fløte og timian gjør susen i denne retten!

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g røkt laks i skiver
  • fersk dill

Stekt spinat

  • 400 g fersk babyspinat
  • 1 bunt vårløk
  • olivenolje til steking
  • 3 hvitløkfedd
  • 1 ss kokende vann
  • 2–3 ferske timiankvister
  • 1 knivspiss finrevet muskatnøtt
  • 15 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 25 g ferskrevet parmesan

Eggerøre

  • 6 egg
  • 1 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • Grovt brød

 

Slik gjør du:

1. Rens vårløken og skjær dem i tynne skiver og stek den i litt olje. Finhakk hvitløken og bland med vårløken i pannen. Tilsett 1 ss kokende vann sammen med timiankvister og revet muskatnøtt. Tilsett smør og la det småkoke et par minutter mens du rører rundt.

2. Legg spinaten i pannen, litt om gangen, mens du fortsetter å røre. Bland fløten med den stekte spinaten og dryss med parmesan.

3. Pisk eggene sammen. Varm opp olje i en stekepanne, hell i eggemassen og stek ved middels varme. Rør i eggemassen hver gang den begynner å stivne litt i pannen. Server med stekt spinat, skiver av røkt laks drysset med hakket dill og grovt brød.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: