Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 400 g røkt laks i skiver
- fersk dill
Stekt spinat
- 400 g fersk babyspinat
- 1 bunt vårløk
- olivenolje til steking
- 3 hvitløkfedd
- 1 ss kokende vann
- 2–3 ferske timiankvister
- 1 knivspiss finrevet muskatnøtt
- 15 g smør
- 1 dl kremfløte
- 25 g ferskrevet parmesan
Eggerøre
- 6 egg
- 1 ss olivenolje
- salt og nykvernet pepper
Tilbehør
- Grovt brød
Slik gjør du:
1. Rens vårløken og skjær dem i tynne skiver og stek den i litt olje. Finhakk hvitløken og bland med vårløken i pannen. Tilsett 1 ss kokende vann sammen med timiankvister og revet muskatnøtt. Tilsett smør og la det småkoke et par minutter mens du rører rundt.
2. Legg spinaten i pannen, litt om gangen, mens du fortsetter å røre. Bland fløten med den stekte spinaten og dryss med parmesan.
3. Pisk eggene sammen. Varm opp olje i en stekepanne, hell i eggemassen og stek ved middels varme. Rør i eggemassen hver gang den begynner å stivne litt i pannen. Server med stekt spinat, skiver av røkt laks drysset med hakket dill og grovt brød.
God middag!