Tåreformede sjokoladetrøfler med fiken
18–20 stk.
Ingredienser
300 g tørkede fikener
1 mandarin
200 g sjokoladekjeks med mørk sjokolade
2 ss amaretto
500 g mørk sjokolade
Pynt
gullstøv
1. Hakk de tørkede fikenene, og riv 1 ts mandarinskall. Bland sammen sjokoladekjeks, fikener, amaretto og mandarinskall i en blender – eller annen kuttemaskin.
2. Smelt 200 g sjokolade over vannbad, og tilsett det i fikenmassen. Kjør maskinen igjen, så det blandes. Form deigen til en ball, og sett den kjølig i en bolle i ½ time.
3. Form sjokolademassen til kuler, og deretter til tårer. Smelt 300 g sjokolade over vannbad. Dypp trøflene i sjokoladen, og la dem deretter dryppe av. Dekorer de tåreformede trøflene med gullstøv.

Panforte med kirsebær
6–8 personer
Ingredienser
300 g hele, blandede nøtter
100 g Amarena-kirsebær
200 g mørk sjokolade
200 g hvetemel
25 g kakao
250 g honning
200 g sukker
1 ts kanel
1 ts vaniljeessens
Pynt
ev. gullstøv
1. Forvarm ovnen til 170 °. Smør en bakeform, og kle den med bakepapir. Hakk nøttene grovt, og rist dem på en bakeplate i ovnen til de tar litt farge. Hold dem varme.
2. La sirupen renne av kirsebærene, hakk sjokoladen fint, og sikt mel og kakao. 3. Kok honning og sukker i en kjele, og rør godt rundt i ca. 5 minutter. Tilsett nøtter, kirsebær, mel, kakao, kanel og vaniljeessens hurtig i massen. Press panforten ned i bakeformen, og trykk den flat.
4. Stek panforten i ovnen i ca. 15 minutter. Følg med underveis, for den kan fort bli for hard hvis den stekes for lenge. Sett panforten kjølig. Pynt eventuelt med litt gullstøv, og la den stå til neste dag før den spises.

Få oppskrift på brownie: En ekte sjokoladedrøm

Fudge med salte makadamianøtter
25 stk.
Ingredienser
400 g kondensert melk
100 g smør
250 g brunt sukker
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade
100 g salte makadamianøtter
Pynt
gullstøv
1. Kle en form med plastfolie. Varm opp den kondenserte melken med smør, sukker og sirup i en kjele, og tilsett vaniljesukker. Slå av varmen, tilsett sjokoladen, og rør rundt til sjokoladen er smeltet.
2. Ha makadamianøttene i den klargjorte formen, og hell sjokoladeblandingen over. Sett fudgen i kjøleskap til den er godt avkjølt.
3. Skjær den avkjølte fudgen ut i små firkanter med en oppvarmet, skarp kniv, og pynt med gullstøv.

Nougatpraliner med mandelsplitter
15 stk.
Ingredienser
60 g mandelsplitter
100 g lys sjokolade, 40 %
75 g nougat
1 ts vaniljeessens
Pynt og servering
1 ss gullstøv
ev. mørk sjokolade
15 skjeer
1. Forvarm ovnen til 190 °. Rist mandelsplittene på en bakeplate i 4 minutter, og sett dem kjølig.
2. Hakk sjokolade og nougat, og smelt det over vannbad. Tilsett mandelsplitter og vaniljeessens i kjelen, og hell raskt, men forsiktig pralinmassen direkte på skjeene. Sett skjeene i kjøleskap til de er størknet.
3. Pynt med gullstøv. Smelt mørk sjokolade over vannbad, og lag striper på pralinene.

Kaffekarameller med svart salt
50 stk.
Ingredienser
½ l kremfløte
250 g sukker
25 g glukose
1 ss kaffe
2 ts kakao
Pynt
gullstøv
1 ts svart salt (fås i helsekost)
1. Pensle to stykker bakepapir med olje, og legg det ene stykket i en form.
2. Kok fløte, sukker og glukose i en kjele inntil massen er gyllen og tyktflytende. Rør i den med jevne mellomrom i 20–35 minutter. Ta kjelen av varmen, og tilsett kaffe og kakao. Rør godt rundt.
3. Hell massen opp i formen, og dekk den til med det andre bakepapirstykket. Avkjøl karamellene i romtemperatur i minst 5 timer, eller helst til neste dag.
4. Skjær karamellene ut i 7 × 7 mm størrelse, pensle med gullstøv og dryss med svart salt.

