SUNNERE SITRONPAI: Denne sitronpaien er litt sunnere, men minst like god. Sjekk oppskriften nederst i saken! Foto: Grete Roede AS
SUNNERE SITRONPAI: Denne sitronpaien er litt sunnere, men minst like god. Sjekk oppskriften nederst i saken! Foto: Grete Roede AS Vis mer

C-vitamin

En perfekt blanding av søtt og syrlig

Sunnere og lettere sitronpai du MÅ prøve i helgen!

Publisert

KK.NO - LETTERE: Endelig er det helg igjen, og hva er vel da bedre enn en dessert du kan kose deg med - og med god samvittighet attpåtil?

Denne desserten egner seg spesielt for dem som trives på kjøkkenet, og som liker å bruke tid på å lage god mat.

BRUK GROVT MEL OG KESAM: Jeanette Roede er fan av å bruke grovt mel og kesam i mye av sin bakst. Det kan du med denne sitronpaien også!
BRUK GROVT MEL OG KESAM: Jeanette Roede er fan av å bruke grovt mel og kesam i mye av sin bakst. Det kan du med denne sitronpaien også! Vis mer

Desserten er ikke veldig vanskelig å lage, men den krever at du har litt mer tid enn hvis du for eksempel skulle ha laget is med sjokoladesaus. 

- Sitronpai passer fint til en hver festlig anledning, og er noe som faller i smak hos de aller fleste.

- Vi har gjort vår sitronpai litt sunnere ved å bruke noe grov melbakst, lite fett, magre meieriprodukter i form av kesam og redusert sukkermengde – og masse sitron, som er en skikkelig c-vitaminbombe! Dette er en solid blanding av søtt og syrlig, forteller konseptsjef i Grete Roede AS, Jeanette Roede. 

LES OGSÅ: Slik gjør du baksten sunnere

Her er oppskriften (til 12 biter):

Dette trenger du:

Paibunn
1 1/2 dl hvetemel sammalt
1 1/2 dl hvetemel
50 g margarin
50 g kesam Mager
1 stk eggeplomme
1 ss, revet sitronskall
1 ss sitronsaft

Slik gjør du: Ha mel, margarin og sitronskall i en foodprosessor til en grynet masse. Tilsett eggeplomme og sitronsaft. Samle deigen lett sammen, tildekk med plast og la den ligge kjølig i ca 30 minutter. Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform. Forstek paiskallet midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. For at paiskallet skal holde seg sprøtt kan du pensle den varme bunnen med sammenvispet eggehvite umiddelbart etter at du tar den ut av ovnen.

Dette trenger du til sitronkrem:
1 stk sitron
3/4 dl sukker
2 stk eggeplomme
1 ss maizena

Ha sitronskall, sitronsaft, maizenna, sukker og egg i en kjele. Rør på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner, men ikke koker. Avkjøl. Hell sitronfyllet i paiskallet og la det står en liten stund.

Dette trenger du til marengslokk:
3 stk eggehvite
1 dl sukker
1 ts sitronsaft

Visp eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt etter litt mens vispen går, visp til massen er stiv. Fordel marengsen oppå sitronkremen med kakesprøyte, og sett paien under grillen på 280 grader i noen sekunder til marengsen er gyllen.

Næringsinnhold: Per stk (60 gram) 143 kcal/per 100 gram 257 kcal

Finn flere gode oppskrifter på Greteroede.no!

SAMARBEIDSERIE: Samarbeidsserien til Grete Roede og KK.no har endret navn fra "Lett, rett og slett" til "Lettere".
SAMARBEIDSERIE: Samarbeidsserien til Grete Roede og KK.no har endret navn fra "Lett, rett og slett" til "Lettere". Vis mer

LES OGSÅ: Sunt snop for sjokoholikeren

Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:
 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer