C-vitamin

En perfekt blanding av søtt og syrlig

Sunnere og lettere sitronpai du MÅ prøve i helgen!

SUNNERE SITRONPAI: Denne sitronpaien er litt sunnere, men minst like god. Sjekk oppskriften nederst i saken! Foto: Grete Roede AS
SUNNERE SITRONPAI: Denne sitronpaien er litt sunnere, men minst like god. Sjekk oppskriften nederst i saken! Foto: Grete Roede AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO - LETTERE: Endelig er det helg igjen, og hva er vel da bedre enn en dessert du kan kose deg med - og med god samvittighet attpåtil?

Denne desserten egner seg spesielt for dem som trives på kjøkkenet, og som liker å bruke tid på å lage god mat.

BRUK GROVT MEL OG KESAM: Jeanette Roede er fan av å bruke grovt mel og kesam i mye av sin bakst. Det kan du med denne sitronpaien også!
BRUK GROVT MEL OG KESAM: Jeanette Roede er fan av å bruke grovt mel og kesam i mye av sin bakst. Det kan du med denne sitronpaien også! Vis mer

Desserten er ikke veldig vanskelig å lage, men den krever at du har litt mer tid enn hvis du for eksempel skulle ha laget is med sjokoladesaus. 

- Sitronpai passer fint til en hver festlig anledning, og er noe som faller i smak hos de aller fleste.

- Vi har gjort vår sitronpai litt sunnere ved å bruke noe grov melbakst, lite fett, magre meieriprodukter i form av kesam og redusert sukkermengde – og masse sitron, som er en skikkelig c-vitaminbombe! Dette er en solid blanding av søtt og syrlig, forteller konseptsjef i Grete Roede AS, Jeanette Roede. 

LES OGSÅ: Slik gjør du baksten sunnere

Her er oppskriften (til 12 biter):

Dette trenger du:

Paibunn
1 1/2 dl hvetemel sammalt
1 1/2 dl hvetemel
50 g margarin
50 g kesam Mager
1 stk eggeplomme
1 ss, revet sitronskall
1 ss sitronsaft

Slik gjør du: Ha mel, margarin og sitronskall i en foodprosessor til en grynet masse. Tilsett eggeplomme og sitronsaft. Samle deigen lett sammen, tildekk med plast og la den ligge kjølig i ca 30 minutter. Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform. Forstek paiskallet midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. For at paiskallet skal holde seg sprøtt kan du pensle den varme bunnen med sammenvispet eggehvite umiddelbart etter at du tar den ut av ovnen.

Dette trenger du til sitronkrem:
1 stk sitron
3/4 dl sukker
2 stk eggeplomme
1 ss maizena

Ha sitronskall, sitronsaft, maizenna, sukker og egg i en kjele. Rør på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner, men ikke koker. Avkjøl. Hell sitronfyllet i paiskallet og la det står en liten stund.

Dette trenger du til marengslokk:
3 stk eggehvite
1 dl sukker
1 ts sitronsaft

Visp eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt etter litt mens vispen går, visp til massen er stiv. Fordel marengsen oppå sitronkremen med kakesprøyte, og sett paien under grillen på 280 grader i noen sekunder til marengsen er gyllen.

Næringsinnhold: Per stk (60 gram) 143 kcal/per 100 gram 257 kcal

Finn flere gode oppskrifter på Greteroede.no!

SAMARBEIDSERIE: Samarbeidsserien til Grete Roede og KK.no har endret navn fra "Lett, rett og slett" til "Lettere".
SAMARBEIDSERIE: Samarbeidsserien til Grete Roede og KK.no har endret navn fra "Lett, rett og slett" til "Lettere". Vis mer

LES OGSÅ: Sunt snop for sjokoholikeren

Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:
 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer