KK.NO - LETTERE: Endelig er det helg igjen, og hva er vel da bedre enn en dessert du kan kose deg med - og med god samvittighet attpåtil?
Denne desserten egner seg spesielt for dem som trives på kjøkkenet, og som liker å bruke tid på å lage god mat.
Desserten er ikke veldig vanskelig å lage, men den krever at du har litt mer tid enn hvis du for eksempel skulle ha laget is med sjokoladesaus.
- Sitronpai passer fint til en hver festlig anledning, og er noe som faller i smak hos de aller fleste.
- Vi har gjort vår sitronpai litt sunnere ved å bruke noe grov melbakst, lite fett, magre meieriprodukter i form av kesam og redusert sukkermengde – og masse sitron, som er en skikkelig c-vitaminbombe! Dette er en solid blanding av søtt og syrlig, forteller konseptsjef i Grete Roede AS, Jeanette Roede.
LES OGSÅ: Slik gjør du baksten sunnere
Her er oppskriften (til 12 biter):
Dette trenger du:
Paibunn1 1/2 dl hvetemel sammalt1 1/2 dl hvetemel50 g margarin50 g kesam Mager1 stk eggeplomme1 ss, revet sitronskall1 ss sitronsaft
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger