Tid beregnet på dette retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 4 entrecoter (eller annen biff)
- salt og nykvernet pepper
- 1 kule fersk mozzarella
Bakte tomater
- 500 g små tomater
- 2 ss olivenolje
- 1 ss oregano
Couscous
- 600 g couscous
- 1 rød paprika
- ½ agurk
- 4 vårløk
- 1 neve fersk koriander
- 1 ts kanel
- 1 ts spisskummen
- ½ dl olje
- Skall og saft av ½ sitron
- Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Riss fettkanten på biffene med en skarp kniv. Varm en stekepanne og still biffene på høykant og stek fettkanten sprø og gyllen. Legg biffene ned og stek dem ferdige i fettet i 2-3 minutter på hver side. Ta dem bort fra varmen og krydre med salt og pepper og la dem hvile i 3 minutter.
2. Bakte tomater: Skyll og del tomatene i to og legg dem med den flate siden ned i en ildfast form med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og oregano. Bak tomatene i ovn på 100 grader i 50 minutter.
3. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken og avkjøl. Skjær paprikaen og agurken i små terninger og skjær renset vårløk i skiver på skrå. Bland couscous med grønnsakene, ferskhakket koriander, kanel og spisskummen. Hell olje, sitronsaft og finrevet sitronskall over couscousen og bland godt. Smak til med salt og pepper.
4. Skjær biffen i skiver, riv mozzarellaosten over og anrett med de stekte tomatene og couscous.
God middag!