Dessert:

Eplekake med yoghurtkrem og nøttecrumble

Eplekake slår aldri feil, her har du en versjon med crumble og yoghurtkrem.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

4 porsjoner
Tid: 40 min

Ingredienser
Eplekompott

600 g epler
½ vaniljestang
75 g sukker
½ dl vann

Nøttecrumble
100 g smør
75 g havregryn
75 g hvetemel
60 g pekannøtter
60 g brunt sukker
½ ts malt kanel
¼ ts salt

Yoghurtkrem
½ vaniljestang
200 g gresk yoghurt, 10 %
2 ss melis
1 dl kremfløte

Slik gjør du

1. Eplekompott: Skrell eplene, og skjær dem i terninger. Del vaniljestangen på langs med en skarp kniv, og skrap ut frøene. Ha epleterninger, vaniljefrø, vaniljebelgen, sukker og vann i en kjele, og la de det koke opp. La det småkoke i ca. 10 minutter. Kompotten skal være som grøt, men fortsatt ha eplebiter. Avkjøl kompotten, og kast den tomme vaniljestangen.
2. Nøttekrem: Smelt smøret, og rør det sammen med havregryn, mel, grovhakkede pekannøtter, brunt sukker, kanel og salt i en skål. Rist blandingen i en panne ved middels varme i 8–10 minutter, til den er gyllen. Hell crumblen ut på bakepapir, og la den avkjøles og bli sprø. 3. Yoghurtkrem: Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Rør den greske yoghurten sammen med vaniljefrø og melis til en krem i en bolle. Pisk fløten til skum med en elektrisk pisker i en annen bolle, og vend den så sammen med yoghurtkremen.
4. Fordel eplekompott, nøttecrumble og yoghurtkrem lagvis i 4 porsjonsglass.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer