4 porsjonerTid: 40 min
IngredienserEplekompott600 g epler½ vaniljestang75 g sukker½ dl vann
Nøttecrumble100 g smør75 g havregryn75 g hvetemel60 g pekannøtter60 g brunt sukker½ ts malt kanel¼ ts salt
Yoghurtkrem½ vaniljestang200 g gresk yoghurt, 10 %2 ss melis1 dl kremfløte
Slik gjør du
1. Eplekompott: Skrell eplene, og skjær dem i terninger. Del vaniljestangen på langs med en skarp kniv, og skrap ut frøene. Ha epleterninger, vaniljefrø, vaniljebelgen, sukker og vann i en kjele, og la de det koke opp. La det småkoke i ca. 10 minutter. Kompotten skal være som grøt, men fortsatt ha eplebiter. Avkjøl kompotten, og kast den tomme vaniljestangen.2. Nøttekrem: Smelt smøret, og rør det sammen med havregryn, mel, grovhakkede pekannøtter, brunt sukker, kanel og salt i en skål. Rist blandingen i en panne ved middels varme i 8–10 minutter, til den er gyllen. Hell crumblen ut på bakepapir, og la den avkjøles og bli sprø. 3. Yoghurtkrem: Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Rør den greske yoghurten sammen med vaniljefrø og melis til en krem i en bolle. Pisk fløten til skum med en elektrisk pisker i en annen bolle, og vend den så sammen med yoghurtkremen.4. Fordel eplekompott, nøttecrumble og yoghurtkrem lagvis i 4 porsjonsglass.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger