EPLEMUFFINS: Pekannøtter gjør eplemuffins ekstra rik på smak. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth
EPLEMUFFINS: Pekannøtter gjør eplemuffins ekstra rik på smak. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth Vis mer

Muffins:

Eplemuffins med lønnesirup og pekannøtter

Disse sprer godfølelse i hele kroppen!

Publisert

Eplemuffins med lønnesirup og pekannøtter

12 porsjoner

Ingredienser:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °. Smelt smøret, og la det avkjøles litt.
  2. Bland mel, sukker, vanilje, salt, bakepulver og natron i en bolle. Lag en liten fordypning i midten av melblandingen.
  3. Hell kefir, egg og det smeltede smøret ned i fordypningen. Rør det sammen med en gaffel eller håndmikser med lav hastighet, til det hele er godt blandet.
  4. Skyll eplet, og skjær det i små terninger. Vend epleterningene i deigen sammen med 3/4 dl sirup. Legg 12 hele pecannøtter til side til pynt, og hakk resten grovt. Vend de hakkede nøttene i deigen.
  5. Fyll 12 muffinsformer 3/4 opp med deig, og drypp den siste ½ dl lønnesirup over deigen. Pynt hver muffins med en hel pecannøtt. Bak kakene i ovnen i 25 minutter, til de er gylne og gjennombakte.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer