Muffins:

Eplemuffins med lønnesirup og pekannøtter

Disse sprer godfølelse i hele kroppen!

EPLEMUFFINS: Pekannøtter gjør eplemuffins ekstra rik på smak. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth
EPLEMUFFINS: Pekannøtter gjør eplemuffins ekstra rik på smak. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth Vis mer
Publisert

Eplemuffins med lønnesirup og pekannøtter

12 porsjoner

Ingredienser:

  • 55 g smør
  • 275 g hvetemel
  • 115 g sukker
  • frøene av en vaniljestang
  • ½ ts salt
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ½ dl kefir
  • 1 egg
  • 1 eple
  • 1 ¼ dl lønnesirup
  • 125 g pekannøtter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °. Smelt smøret, og la det avkjøles litt.
  2. Bland mel, sukker, vanilje, salt, bakepulver og natron i en bolle. Lag en liten fordypning i midten av melblandingen.
  3. Hell kefir, egg og det smeltede smøret ned i fordypningen. Rør det sammen med en gaffel eller håndmikser med lav hastighet, til det hele er godt blandet.
  4. Skyll eplet, og skjær det i små terninger. Vend epleterningene i deigen sammen med 3/4 dl sirup. Legg 12 hele pecannøtter til side til pynt, og hakk resten grovt. Vend de hakkede nøttene i deigen.
  5. Fyll 12 muffinsformer 3/4 opp med deig, og drypp den siste ½ dl lønnesirup over deigen. Pynt hver muffins med en hel pecannøtt. Bak kakene i ovnen i 25 minutter, til de er gylne og gjennombakte.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer