Nye kostholdsråd:

Er du villig til å gi slipp på grillburgeren i sommer?

Mens politikerne klamrer seg fast til kjøttklypa, har Siri Martinsen avstått fra kjøtt i over 30 år

NYE KOSTHOLDSRÅD: Mindre av burgere og mer av belgfrukter, fisk og grønnsaker. For ikke å snakke om ingen eller lite alkohol. Hvordan får man til det? FOTO: NTB
NYE KOSTHOLDSRÅD: Mindre av burgere og mer av belgfrukter, fisk og grønnsaker. For ikke å snakke om ingen eller lite alkohol. Hvordan får man til det? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Denne uken kom nyheten om nye nordiske kostholdsråd. Rapporten, som er utarbeidet av over 400 forskere, anbefaler at vi spiser mindre rødt kjøtt enn det som før var anbefalt og sier at vi per uke ikke bør få i oss mer enn 350 gram.

Dagspressen var snart ute med å grille politikerne om hva de tenkte om de nye kostholdsrådene og under sin sommerpressekonferanse tirsdag, uttalte finansminister Trygve Slagsvold Vedum følgende til NTB:

- Jeg elsker å grille. Toppen av lykke i mitt liv er når jeg sitter og griller. Kjenner lukten, kjenner at det er sommer, og så åpne en liten øl.

I tillegg mente han at dersom han bare skulle spist grønnsaker og drukket vann, så ville livet vært kjipt.

Forskerne bak rapporten mener derimot det motsatte: At vi bør spise mer fisk og plantebasert mat, samtidig som den ølen ikke er helt uproblematisk - for der er de nemlig ganske klare på at vi bør avstå fra alkohol fullt og helt.

Spørsmålet er: Er det virkelig slik at et plantebasert kosthold ikke passer for folk flest? Kan man ikke kose seg med en veggis-burger?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer