Er potetens rykte renvasket?

Potet, fullkorn eller ris: Gjetter du hva som er sunnest? Og hva med søtpoteten - er populariteten egentlig fortjent?

TILBAKE I VARMEN? Etter en nedadgående trend er nordmenn blitt mer positive til poteten, ifølge frukt.no. Foto: NTB
TILBAKE I VARMEN? Etter en nedadgående trend er nordmenn blitt mer positive til poteten, ifølge frukt.no. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

På 1800-tallet var poteten mathistoriens uovertrufne helt. Den kunne dyrkes i kjølig klima, ga store avlinger og gjorde stor befolkningsvekst mulig. Den ga nok vitamin C til å hindre skjørbuk, og var som helter flest redningen i krisetider. Etter at poteten ble utbredt i Norge, økte befolkningen som kjent i den grad at det etter hvert ble for mange munner å mette. Derav utvandringen til Amerika, kontinentet poteten opprinnelig kom fra. Men det er en annen og smått ironisk side av soga.

KK Pluss - mer av virkeligheten

Få tilgang til alt innholdet på KK.no:

Eksklusive kvalitetsartikler

Prisvinnende reportasjer og avsløringer

Premium format og lekker presentasjon

måned
1 kr / 119 kr mnd
kvartal
83 kr/mnd
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer