Tid beregnet på denne retten: 30 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 4 purreløk
- 1 ss smør + 1 ss olivenolje til steking
- 1 l god grønnsakbuljong
- 500 g frosne erter
- 1 bunt fersk mynte
- salt og nykvernet pepper
Ostebrød
- 4 skiver loff
- 4 ss olivenolje
- 100 g revet ost
Pynt
- fersk mynte
- eventuelt fersk rød skogsyre

Slik gjør du:
1. Rens purreløken og finhakk den. Varm opp smør og olje i en kjele og stek purreløken i 2–3 minutter. Hell buljong i kjelen. Tilsett erter og kok suppen i 6–8 minutter. Tilsett grovhakket mynte. Blend suppen med en stavmikser direkte i kjelen. Smak til med salt og pepper.
2. Ostebrød: Sett ovnen på 200 grader. Legg loffskivene på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle loffskivene med olivenolje og dryss over osten. Stek dem i ovnen i ca. 8 minutter til osten har smeltet og skivene er sprø.
3. Anrett den varme ertesuppen i skåler. Pynt med fersk mynte og eventuelt rød skogsyre, og server med ostebrød som tilbehør.
Håper det smaker!