ERTESUPPE MED OSTESMØRBRØD: Sjekk ut den herlige grønnfargen! Blir du fristet? Det gjør vi.  Foto: Line Falck
ERTESUPPE MED OSTESMØRBRØD: Sjekk ut den herlige grønnfargen! Blir du fristet? Det gjør vi. Foto: Line Falck Vis mer

Ertesuppe

Ertesuppe med ostebrød

En oppskrift som passer perfekt på høsten!

Tid beregnet på denne retten: 30 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 4 purreløk
  • 1 ss smør + 1 ss olivenolje til steking
  • 1 l god grønnsakbuljong
  • 500 g frosne erter
  • 1 bunt fersk mynte
  • salt og nykvernet pepper

Ostebrød

  • 4 skiver loff
  • 4 ss olivenolje
  • 100 g revet ost

Pynt

  • fersk mynte
  • eventuelt fersk rød skogsyre
TIPS: Tilsett poteter i terninger for en fyldigere suppe. Foto: Line Falck
TIPS: Tilsett poteter i terninger for en fyldigere suppe. Foto: Line Falck Vis mer

​Slik gjør du:

1. Rens purreløken og finhakk den. Varm opp smør og olje i en kjele og stek purreløken i 2–3 minutter. Hell buljong i kjelen. Tilsett erter og kok suppen i 6–8 minutter. Tilsett grovhakket mynte. Blend suppen med en stavmikser direkte i kjelen. Smak til med salt og pepper.

2. Ostebrød: Sett ovnen på 200 grader. Legg loffskivene på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle loffskivene med olivenolje og dryss over osten. Stek dem i ovnen i ca. 8 minutter til osten har smeltet og skivene er sprø.

3. Anrett den varme ertesuppen i skåler. Pynt med fersk mynte og eventuelt rød skogsyre, og server med ostebrød som tilbehør.

Håper det smaker!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: