ERTESUPPE MED OSTESMØRBRØD: Sjekk ut den herlige grønnfargen! Blir du fristet? Det gjør vi.  Foto: Line Falck
ERTESUPPE MED OSTESMØRBRØD: Sjekk ut den herlige grønnfargen! Blir du fristet? Det gjør vi. Foto: Line Falck Vis mer

Ertesuppe

Ertesuppe med ostebrød

En oppskrift som passer perfekt på høsten!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 30 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Ostebrød

Pynt

TIPS: Tilsett poteter i terninger for en fyldigere suppe. Foto: Line Falck
TIPS: Tilsett poteter i terninger for en fyldigere suppe. Foto: Line Falck Vis mer

​Slik gjør du:

1. Rens purreløken og finhakk den. Varm opp smør og olje i en kjele og stek purreløken i 2–3 minutter. Hell buljong i kjelen. Tilsett erter og kok suppen i 6–8 minutter. Tilsett grovhakket mynte. Blend suppen med en stavmikser direkte i kjelen. Smak til med salt og pepper.

2. Ostebrød: Sett ovnen på 200 grader. Legg loffskivene på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle loffskivene med olivenolje og dryss over osten. Stek dem i ovnen i ca. 8 minutter til osten har smeltet og skivene er sprø.

3. Anrett den varme ertesuppen i skåler. Pynt med fersk mynte og eventuelt rød skogsyre, og server med ostebrød som tilbehør.

Håper det smaker!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer