Ertesuppe

Ertesuppe med ostebrød

En oppskrift som passer perfekt på høsten!

ERTESUPPE MED OSTESMØRBRØD: Sjekk ut den herlige grønnfargen! Blir du fristet? Det gjør vi.  Foto: Line Falck
ERTESUPPE MED OSTESMØRBRØD: Sjekk ut den herlige grønnfargen! Blir du fristet? Det gjør vi. Foto: Line Falck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 4 purreløk
  • 1 ss smør + 1 ss olivenolje til steking
  • 1 l god grønnsakbuljong
  • 500 g frosne erter
  • 1 bunt fersk mynte
  • salt og nykvernet pepper

Ostebrød

  • 4 skiver loff
  • 4 ss olivenolje
  • 100 g revet ost

Pynt

  • fersk mynte
  • eventuelt fersk rød skogsyre
TIPS: Tilsett poteter i terninger for en fyldigere suppe. Foto: Line Falck
TIPS: Tilsett poteter i terninger for en fyldigere suppe. Foto: Line Falck Vis mer

​Slik gjør du:

1. Rens purreløken og finhakk den. Varm opp smør og olje i en kjele og stek purreløken i 2–3 minutter. Hell buljong i kjelen. Tilsett erter og kok suppen i 6–8 minutter. Tilsett grovhakket mynte. Blend suppen med en stavmikser direkte i kjelen. Smak til med salt og pepper.

2. Ostebrød: Sett ovnen på 200 grader. Legg loffskivene på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle loffskivene med olivenolje og dryss over osten. Stek dem i ovnen i ca. 8 minutter til osten har smeltet og skivene er sprø.

3. Anrett den varme ertesuppen i skåler. Pynt med fersk mynte og eventuelt rød skogsyre, og server med ostebrød som tilbehør.

Håper det smaker!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer