Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 6 vårløk
- 2 hvitløkfedd
- 3 skiver bacon
- 500 g fine erter (frosne)
- olivenolje til steking
- 1 dl hvitvin
- 1 l grønnsakbuljong
- salt og nykvernet pepper
- 1 dl kremfløte
Rekespyd
- 500 g svarte tigerreker (frosne, opptinte)
- salt og nykvernet pepper
- olivenolje
- 2 hvitløkfedd
- saft av 1 sitron
- tynne grillspyd
Pynt
- 1 bunt fersk mynte

Slik gjør du:
1. Skrell og finhakk vårløk og hvitløk. Skjær baconet i strimler og stek dem lett sammen med vårløken og hvitløken i litt olje i en kjele. Bland i ertene og la dem steke med i et par minutter. Hell over hvitvin og la den fordampe. Tilsett buljong og la alt småkoke under lokk i 10–15 minutter.
2. Rekespyd: Sett ovnen på 200 grader. Fjern eventuelt skall på rekene. Sett rekene på grillspydene og pensle dem med en blanding av olivenolje og hakket hvitløk. Grill dem i ovnen i ca. 5 minutter. Drypp over litt sitronsaft rett før servering.
3. Blend den ferdige suppen, gjerne med en stavmikser rett i kjelen. Smak til suppen med salt og pepper. Rør fløten i suppen og varm den opp. Server suppen med litt plukket mynte på toppen og de grillede rekespydene som tilbehør.
Håper det smaker!