ERTESUPPE: Prøv ut ertesuppe med mynte til middag. Vi garanterer at den faller i smak hos hele familien! Foto: Columbus Leth
ERTESUPPE: Prøv ut ertesuppe med mynte til middag. Vi garanterer at den faller i smak hos hele familien! Foto: Columbus Leth Vis mer

Ertesuppe

Ertesuppe med rekespyd og mynte

Sånn har du ikke smakt ertesuppen før!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Rekespyd

Pynt

TIPS:Vil du gjøre suppen mer mettende, kan du ha i potetterninger sammen med det andre. Foto: Columbus Leth
TIPS:Vil du gjøre suppen mer mettende, kan du ha i potetterninger sammen med det andre. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du: 

1. Skrell og finhakk vårløk og hvitløk. Skjær baconet i strimler og stek dem lett sammen med vårløken og hvitløken i litt olje i en kjele. Bland i ertene og la dem steke med i et par minutter. Hell over hvitvin og la den fordampe. Tilsett buljong og la alt småkoke under lokk i 10–15 minutter.
2. Rekespyd: Sett ovnen på 200 grader. Fjern eventuelt skall på rekene. Sett rekene på grillspydene og pensle dem med en blanding av olivenolje og hakket hvitløk. Grill dem i ovnen i ca. 5 minutter. Drypp over litt sitronsaft rett før servering.
3. Blend den ferdige suppen, gjerne med en stavmikser rett i kjelen. Smak til suppen med salt og pepper. Rør fløten i suppen og varm den opp. Server suppen med litt plukket mynte på toppen og de grillede rekespydene som tilbehør.

Håper det smaker!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer