Oppskriftene er til ca. 4 personer, men det er beregnet som en smårett. For å mette 4 voksne må man nok lage mer, eller man kan ha denne retten som en av flere på et tapas-bord.
OBS. Hver uke vil du få faste matsaker med ulike temaer her på KK.no.
Mandager = #Kjøttfri mandag, tirsdager = #Fisketirsdag, onsdager = #Pastaonsdag, torsdager = #Kyllingtorsdag, fredager = #Etnisk fredag, lørdager = #Koselørdag og søndager = #Familiesøndag!
Hjemmelaget nachos med chorizosalsa

Nachos:
3-4 hvete/maistortillaer
¼ tsk cayennepepper
1½ ss paprikapulver
2 ts salt
5 dl solsikkeolje
Klipp tortillaene i mindre trekanter. Bland krydderene. Varm oljen i en gryte, og dypp
hvert stykke tortilla i olien, til det blir sprøtt og gyllent. Pass på, for det kan gå veldig fort og det er veldig varmt. Bruk evt. en lang matpinsett til å ta dem opp med. Legg dem på kjøkkenpapir og dryss krydderet over med en gang.
Chorizosalsa:
250 g chorizo (chilipølse)
2 stenger stangcelleri
1 rødløk
2 fedd hvitløk
4-6 tomater
140 g mais fra boks
1 ss paprikapulver
2 ss tomatpuré
Lidt sukker
Salt, pepper
Persille
Skjær chorizoen i små terninger. Skyll og rens sellerien, skrell og finhakk rødløk og hvitløk. Rist chorizoen i ca. 5 min i en stor stekepanne – uten fett fordi pølsen inneholder mye meget fett. Tilsett selleri og løk, og la det steke i ca. 5 min. under omrøring. Skjær tomatene i grove terninger og held dem og avrent mais i stekepannen. Tilsett paprika og tomatpuré, og la det koke inn til en fast salsa. Smak til med sukker, salt, pepper og hakket persille.