APPELSINKYLLING MED INGEFÆR OG PAPRIKA: En nydelig rett du kan servere sommer som vinter. Foto: All Over Press
APPELSINKYLLING MED INGEFÆR OG PAPRIKA: En nydelig rett du kan servere sommer som vinter. Foto: All Over Press Vis mer

Kyllinggryte

#Etniskfredag: Appelsinkylling med ingefær og paprika

Servert med en klatt chilirøre, blir retten helt uimotståelig.

Sambal oelek kjøper du på glass fra den etniske hyllen i matbutikken.

Appelsinkylling med ingefær og paprika

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
500 g kyllingfilet
1 ss kinesisk soyasaus
3 hvitløkbåter
1 appelsin
2 ss olje
1 ss eplesidereddik
1 ss kalvefond
2 ½ dl vann
2 ts sesamolje
2 ss revet fersk ingefær
1 ½ ts sambal oelek
1 ts salt
¾ ss potetmel
8 vårløk
1 paprika
1 ss sesamfrø
1. Vask og tørk kjøttet. Skjær kyllingen i strimler og bland med soyasaus og presset hvitløk. Vask kniv og skjærefjøl godt før du bruker det til noe annet. 
2. Riv det oransje av en vasket appelsin. Press ut saften, og sil bort steiner. 
3. Stek kyllingen i litt olje. Stek i omganger og legg over på tallerken.
4. Bland all kyllingen med appelsinskall og -saft, eddik, kalvefond, vann, sesamolje, ingefær, sambal oelek og salt. La det småkoke i ca. 5 minutter. Bland potetmel med litt kaldt vann, og rør det i den varme gryten. Kok opp igjen.
5. Skjær vårløken i strimler og finsnitt paprika. Stek dette raskt i olje. Rør dette i gryten. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. Rør hele tiden, slik at de ikke blir for mye stekt. Strø sesamfrø over den ferdige gryten.
6. Server med kokt jasminris og en litt søtere, lysere japansk soyasaus.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: