LAKSESPYD MED MANGO OG CHIPOTLE: Dekk et fargerikt bord og server fargerik mat, det blir man glad av! Foto: All Over Press
LAKSESPYD MED MANGO OG CHIPOTLE: Dekk et fargerikt bord og server fargerik mat, det blir man glad av! Foto: All Over Press Vis mer

Laks

#Etniskfredag: Laksespyd med mango og chipotle

Server disse laksespydene med varme tortillas.

Chipotle er en tørket, rød chilifrukt, som er mye brukt i meksikansk matlaging.

Laksespyd med mango og chipotle

(4 porsjoner)
500 g laksefilet
Skall av 2 lime og saft av 1 lime
1 ss honning
1 ss olje
1 ss hvitløksalt
1/2 ss chilipulver
1 ss spisskummen
1 ss sukker
1 ts salt
 

Salsa:
1 liten rødløk
saft av 1 lime
500 g mango i fryste biter eller 2 ferske
1 grønn jalapeno chili
fersk koriander eller bladpersille
 

Chilisaus:
3 dl rømme
1 ts chipotlepasta eller tabasko
Til servering:
tortillabrød 
salat
kreps i lake

1. Bland finrevet limeskall, saft, honning og olje. Skjær fisken i 3 cm store biter og bland med marinaden.
2. Bland krydder og salt. Strø det over fiskebitene. Tre dem på bløtlagte grillspyd.
3. Legg grillspydene på en oljet stekeplate og stek dem ved 225° i ca. 15 minutter.
4. Lag salsa. Finhakk løken og bland den med limejuicen. Skjær mango og jalapeno i småbiter og bland det med løk og koriander.*
5. Bland chilisausen. Server den med spydene, salsa og kreps.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: