Chipotle er en tørket, rød chilifrukt, som er mye brukt i meksikansk matlaging.
Laksespyd med mango og chipotle
(4 porsjoner)
500 g laksefilet
Skall av 2 lime og saft av 1 lime
1 ss honning
1 ss olje
1 ss hvitløksalt
1/2 ss chilipulver
1 ss spisskummen
1 ss sukker
1 ts salt
Salsa:
1 liten rødløk
saft av 1 lime
500 g mango i fryste biter eller 2 ferske
1 grønn jalapeno chili
fersk koriander eller bladpersille
Chilisaus:
3 dl rømme
1 ts chipotlepasta eller tabasko
Til servering:
tortillabrød
salat
kreps i lake
1. Bland finrevet limeskall, saft, honning og olje. Skjær fisken i 3 cm store biter og bland med marinaden.
2. Bland krydder og salt. Strø det over fiskebitene. Tre dem på bløtlagte grillspyd.
3. Legg grillspydene på en oljet stekeplate og stek dem ved 225° i ca. 15 minutter.
4. Lag salsa. Finhakk løken og bland den med limejuicen. Skjær mango og jalapeno i småbiter og bland det med løk og koriander.*
5. Bland chilisausen. Server den med spydene, salsa og kreps.