I Marokko spises suppen ofte som forret, men med lammekjøtt i kan den serveres som et mettende hovedmåltid.
Marokkansk harirasuppe med lam

1 boks kikerter
50 g grønne linser
250 g lammekjøtt fra bog
1 løk
1 ts gurkemeie
½ ts malt kanel
¼ ts malt ingefær
¼ ts safran
¼ ts paprikapulver
1½ l vann
salt og nykvernet pepper
50 g smør
50 g ris
4 store tomater
sukker
Til servering:
1 bunt frisk koriander
½ bunt bladpersille
1 sitron
Tøm av væsken på kikertene. Hell dem i en tukkbunnet gryte sammen med linsene. Skjær rent lammekjøttet for fett og sener og skjær det i små terninger på ca 1x1 cm. Skrell løken og hakk den fint. Legg lammet og løken i gryta sammen med gurkemeie, kanel, ingefær, safran og paprika. Tilsett 1½ l vann, og rør godt. Krydre med salt og pepper. Kok opp suppen, og fjern eventuelt skum fra overflaten. Tilsett 25 g smør. Lad suppen syde svakt i ca. 1 time. Tilsett evt mere vann. Kok risen etter anvisning på pakken. Gjem 3 ss av kokevannet. Hell kokende vann vann over tomatene, og la dem trekke i ca. 1 minutt. Pill skinnet av dem, og skjær dem i små terninger Hell tomatene i en skål, og krydre med salt, pepper og sukker. Tilsett 3 ss kokevann fra risene. Vend tomater, ris og de siste 25 g
smør i suppen, og kok i 5 minutter. Hakk koriander og persille fint, og dryss det i suppen
rett før servering. Servér med sitron skåret i båter.