SURF & TURF: Laks og chorizo smaker utrolig godt sammen. Foto: All Over Press
SURF & TURF: Laks og chorizo smaker utrolig godt sammen. Foto: All Over Press Vis mer

Grillspyd

#Etniskfredag: Spyd med laks og chorizo

Surf & turf er en amerikansk begrep på retter der man kombinerer ingredienser fra havet med kjøtt.

Det er tid for å spise ute, og mat på grillen lukter og smaker så utrolig godt!

Surf & turf med laks og chorizo
(2 porsjoner)

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

2 laksefileter, à 125 g
1 chorizo
valgfrie grønnsaker, f.eks. små tomater, squash og løk
salt
pepper
1 ss olje
1 ss hvite sennepsfrø
Limeyoghurt:
finrevet skall av 1 lime
1 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
Urtesaus:
ca. 3 cm fersk ingefær
½ rød chili
1 krukke fersk koriander
saft av 1 lime
Servering: 
pitabrød eller polarbrød
1. Sett ovnen på 200°. Skjær laks, chorizo og grønnsaker i mindre biter. Fordel dette jevnt på spyd, og krydre med salt og pepper. Legg spydene i en ildfast form, drypp over 1 ss olje, og strø over sesamfrø. Grill spydene ca. 10 minutter rundt det hele. 
2. Rør sammen limeskall og yoghurt. Smak til med salt og pepper. Riv ingefæren og grovhakk chilien. Kjør alle ingrediensene til urtesausen sammen til en saus med en stavmikser.
3. Varm brødene på grillen, og server dem med spydene, urtesaus og limeyoghurt.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: