TERIYAKISPYD: Teriyaki er en japansk saus som du også kan brukes som marinade. Foto: All Over Press
TERIYAKISPYD: Teriyaki er en japansk saus som du også kan brukes som marinade. Foto: All Over Press Vis mer

Teriyaki

#Etniskfredag: Teriyakispyd

På fredager spiser mange senere middag, og da har du tid til å la disse spydene ligge å godgjøre seg lenge i teriyakimarinaden.

Publisert

Lekre små, baconsvøpte kyllingspyd kan du servere som en smårett, eller som en full middag med ris eller nudler til. 

Teriyakispyd
(4 porsjoner)
ca. 600 g kyllingfilet

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

3–4 ss japansk soya
ca. 2 pk. bacon, a 140 g
olje til steking
2 dl teriyakisaus
1–2 ss sesamfrø
Servering:
ris eller nudler
wokede grønnsaker
limebåter
litt lange tannpirkere
Del kyllingkjøttet i mindre biter. Legg dem i er bolle, hell på soya og la det ligge ca. ½ time. Surr litt bacon rundt hver ­kyllingbit og tre på to biter kylling på hver tannpirker. 
Varm en stekepanne med 2 ss olje og stek ­spydene i flere omganger. Du kan også steke kyllingene raskt i panne og steke ferdig i ovnen ved 150° i 10–15 minutter. 
Legg spydene på ­serveringsfat, drypp over teriyakisaus, strø på sesamfrø og server med ris, ­nudler, grønnsaker og limebåter.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer