Biffsalat

#Etniskfredag: Thai-biffsalat

Ta med deg skjærefjøl og grønnsaker ut og lag salaten mens kjøttet grilles!

THAI-BIFFSALAT: Soya, ingefær og chili gjør at denne salaten får en asiatisk touch. Foto: All Over Press
THAI-BIFFSALAT: Soya, ingefær og chili gjør at denne salaten får en asiatisk touch. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor sterk denne salaten blir avhenger av om du tar med kjernene i chilien eller ikke. 

Thai-biffsalat

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

2 personer
2 biffer afv oksekjøtt ca 200 g
Nykvernet pepper
250 g cherrytomater
250 g sjampinjong
1 liten rødløk
Dressing:
½ ss skrellet og revet ingefær
1-2 fedd hvidløk
1 rød chili med eller uten kjerner
2 ss sojasaus
Saften av en ½ lime
2 ts olivenolje
1. Tørk av biffene med et kjøkkenpapir. Stek dem på høy temeratur i en grillpanne eller på grillen ute, cirka 2½ minut på hver side avhengig av hvor rødt kjøtt du ønsker. Ta biffene av varmen. La dem hvile 5-10 minutter, før de skjæres i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. 
2. Skyll grønsakene og la dem renne av seg. Del eventuelt salatbladene i mindre stykker. Skyll tomatene og skjær dem i to. Rens sjampinjonger og skjær dem i skiver. Skrell løken skjær den i tynne ringer.
Dressing: Bland ingefær, finhakket hvitløk og chili med soya, limesaft og olje.
Servering: Skjær biffen i skiver og vend den, salatblader, tomater, sjampinjong og løk med dressingen og anrett biffsalaten på et fat.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer