Smoothie i skål med topping. FOTO: Betina Hastoft og Columbus Leth
Smoothie i skål med topping. FOTO: Betina Hastoft og Columbus Leth Vis mer

Frokost:

Få en god start på dagen!

Med disse får du både en søt, salt og syrlig start på dagen.

Publisert

Chiagrøt med mango, pasjonsfrukt og kokos

4 personer

Ingredienser
1 ½ ts sukker
4 ss chiafrø
5 dl kokosmelk
1 klype salt

Topping
½ moden mango
150 g kiwibær (kan droppes hvis du ikke får tak i det)
2–3 pasjonsfrukt
4 ss ristede kokosflak

1. Rør sukker chiafrø, kokosmelk sammen i en bolle, og sett det i kjøleskap over natten.
2. Fordel den kalde chiagrøten i porsjonsglass neste morgen. Skjær mangokjøttet i terninger. Skjær kiwibærene i fire. Klem saft og kjerner ut av pasjonsfruktene.
3. Fordel det hele over chiagrøten, og topp med kokosflak. Spis grøten med en gang.

FOTO: Betina Hastoft og Columbus Leth
FOTO: Betina Hastoft og Columbus Leth Vis mer

Stekt grapefrukt med crème fraîche og myntesukker

4 personer

Ingredienser
2 grapefrukt

Myntesukker
½ dl sukker
1 håndfull friske mynteblader

Til servering
4 ss crème fraîche lett

1. Sett ovnen på 200°. Del grapefruktene i to, og skjær bunnen litt til så de står støtt.
2. Skjær med en skarp kniv ned langs kanten på hver halve grapefrukt, og løsne fruktkjøttet litt, så det blir lettere å få løs med en skje etter at det er stekt. Sett grapefruktene med skjæreflaten opp på en stekeplate kledd med bakepapir.
3. Myntesukker: Kjør sukker og mynteblader sammen med en minihakker til det er finmalt. Dryss 1 ts myntesukker på hver halve grapefrukt, og stek dem øverst i ovnen i 10 minutter, til de er lett glaserte. Ta dem ut og avkjøl litt.
4. Servering: Anrett de lune grapefruktene med en skje crème fraîche på toppen, og spis dem med en skje.

Å steke grapefrukt i ovnen på denne måten er en spennende variant det er verdt å prøve. FOTO: Betina Hastoft og Columbus Leth
Å steke grapefrukt i ovnen på denne måten er en spennende variant det er verdt å prøve. FOTO: Betina Hastoft og Columbus Leth Vis mer

Smoothie i skål med topping

2 store eller 4 små porsjoner

Ingredienser
1 moden banan
250 g frosne skogsbær
2 myke dadler uten stein
½ ts vaniljepulver
2 ½ dl mandelmelk
1–2 ss sitronsaft

Topping
1 granateple
4 ss grovvalsede havregryn
2 ss ristede gresskarkjerner
50 g friske bær, f.eks. bjørnebær
2 ss frysetørkede bringebær

1. Skrell bananen, og skjær den i skiver. Ha skivene i en blender sammen med frosne bær, dadler uten stein, vaniljepulver og mesteparten av mandelmelken, og kjør det sammen til en jevn og tykk smoothie.
2. Juster konsistensen med litt mer mandelmelk hvis den er for tykk. Smak til med sitronsaft. Hell smoothien i 2 eller 4 skåler.
3. Topping: Del granateplet i to, og skrap ut kjernene. Fjern de bitre, hvite hinnene. Dryss havregryn, granateplekjerner, gresskarkjerner, bær og frysetørkede bringebær over smoothien, og server.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer