Ovnsbakt Laks

#Familiesøndag: Bakt laks med ingefær og quinoasalat

Deilig søndagsmiddag med bakt laks som smaker av ingefær, sitron og grovmalt pepper.

FAMILIESØNDAG: Bakt laks er sunn og lekker middag. Quinoa og laks forsyner oss med både omega 3 og proteiner og så smaker det supergodt. Foto: All Over Press
FAMILIESØNDAG: Bakt laks er sunn og lekker middag. Quinoa og laks forsyner oss med både omega 3 og proteiner og så smaker det supergodt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Quinoa, som er et frø, er et godt alternativ til pasta, ris og poteter, og de er dessuten glutenfire. Smaken er nøtteaktig, og frøet er fullt av sunt fett og fiber.

Bakt laks med ingefær og quinoasalat

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
800 g laksefilet uten skinn
saft av 1 sitron
salt
nykvernet pepper
Quinoasalat:
250 g quinoa
2 rødløk
1 agurk
1 bunt basilikum
4 ss kapers
2 ss hvit balsamicoeddik
4 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1. Sett ovnen på 200°. Legg laksen på bakepapir i en langpanne. Press over sitronsaft og krydre med salt, pepper og nyrevet ingefær. 
2. Bak laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
3. Skyll quinoa i en sil. Hell quinoa i en kjele, hell på vann til det dekker og kok quinoa i ca. 12 minutter. hel vannet av gjennom en sil og skyll quinoa i kaldt vann.
4. Rens løk og skjær i fine båter. Skyll agurken og skjær den i små terninger. Hakk basilikum fint. Bland løk, agurk, basilikum, kapers og quinoa i en bolle. rør baslamicoeddik og olje sammen og vend det i salaten. Smak til med salt og pepper.
5. Server quinoasalaten som tilbehør til laksen.

 

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer