Kamskjell Med Fennikelsalat

#Familiesøndag: Kamskjell med fennikelsalat

Prøv denne spennende varianten med grillede kamskjell!

KAMSKJELL MED FENNIKELSALAT: En perfekt sommermiddag Foto: All Over Press
KAMSKJELL MED FENNIKELSALAT: En perfekt sommermiddag Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den milde samken på kamskjell passer veldig godt sammen med det salte baconet.

Kamskjell med fennikelsalat

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
2 fennikel1 stor rødløk
4 saftige appelsiner
5 ss olivenolje
saft av ½ limer
2 timiankvister
8 skiver bacon
16 kamskjell
olivenolje til grilling
flaksalt og pepper
1. Rens fennikel og gjem litt av bladene. Skrell løk. Finsnitt fennikel og løk tynt. Skrell 3 appelsiner og skjær bort alt det  hvite. Skjær frukten i biter.
2. Riv skallet av den siste appelsinen og press ut saften. Bland appelsin-saft med appelsinskall, olivenolje og limesaft i en stor bolle. Tilsett fennikel, løk- og appelsinbiter. Strø på salt og pepper.
3. Finhakk timian og fennikelblader og bland med salaten. Bland godt og la det stå si ca.10 min.
4. Rens og vask kamskjell. Træ to kamskjell og en skive bacon på hvert spyd. Pensle med olje og grill ca. 3 min. på hver side. Strø over litt salt og nykvernet pepper.
5. Server to spyd pr. porsjon sammen med fennikelsalaten.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer