KRYDRET KYLLINGLåR MED TOMATSALAT OG GRILLET BRØD: Mynte og limefrukt kan brukes som smak til kylling. Det gir en deilig og frisk smak når det drysses på kyllinglårene, noe hele familien garantert vil like. Foto: All Over Press
KRYDRET KYLLINGLåR MED TOMATSALAT OG GRILLET BRØD: Mynte og limefrukt kan brukes som smak til kylling. Det gir en deilig og frisk smak når det drysses på kyllinglårene, noe hele familien garantert vil like. Foto: All Over Press Vis mer

Kyllinglår

#Familiesøndag: Krydrede kyllinglår med tomatsalat og grillet brød

Kylling er enkelt å tilberede, godt å spise, og lett å variere. Med andre ord, mat som passer til alt og alle!

Anis og paprika sammen med mynte og sitron gir en spennende smak som små og store vil like. Server gjerne ovnsstekte poteter til.

Krydrede kyllinglår med tomatsalat og grillet brød

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
12 kyllinglår
3 ss paprikapulver
1 ss knuste anisfrø
salt
nykvernet pepper
Tomatsalat:
400 g småtomater
3 vårløk
1 hjertesalat
Limedressing:
saft av 1 limefrukt
4 ss olivenolje
salt
pepper
Grillet brød:
4 skiver brød
2 ss olivenolje
2 stilker rosmarin
salt
Servering:
1/2 bunt mynteblader
2 vaskede limefrukter
1. Fordel kyllinglårene på bakepapir i en langpanne. Dryss med paprika, anis, salt og pepper. Stek kyllinglårene ved 200° i ca. 25 minutter til de er gjennomstekte.
2. Skyll og del tomater i to. Rens vårløken og skjær den over på langs Skyll hjertesalaten og skjær den i tynne båter. Bland salaten samme.
3. Rør limesaft med olje, salt og pepper. Bland dressingen i salaten.
4. Del brødskivene i to, pensle med olje og dryss med rosmarinblader og salt. Stek brødene sprø i ovnen i 7-9 minutter.
5. Hakk mynte. Riv limeskallet. Dryss mynte og limeskall på kyllinglårene. Skjær limefruktene i båter og server retten.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: