ASIATISK VRI: Kylling- og ananasspyd med peanøttsaus Foto: Ina Agency
ASIATISK VRI: Kylling- og ananasspyd med peanøttsaus Foto: Ina Agency Vis mer

Kylling- Og Ananasspyd Med Peanøttsaus

#Familiesøndag: Kylling- og ananasspyd med peanøttsaus

Hvis det er fint vær er det deilig å kunne lage maten ute, og uten at det er for mye jobb. Her kan dessuten hele familien bidra.

Publisert
Sist oppdatert

Ananas og kylling er en delikat kombinasjon på et spyd. Pass på at du ikke griller spydene på for sterk varme, da blir de fort brent.

Kylling- og ananasspyd med peanøttsaus
(4 porsjoner)

<strong>KYLLING- OG ANANASSPYD MED PEANØTTSAUS:</strong> Fryktelig gode grillspyd som er enkle å tilbrede.  Foto: Ina Agency
KYLLING- OG ANANASSPYD MED PEANØTTSAUS: Fryktelig gode grillspyd som er enkle å tilbrede. Foto: Ina Agency Vis mer

4 kyllingfileter
1 ananas
½-1 ts rød karripasta
2 ss peanøttolje
Peanøttdipp:
100 g ristede, salte peanøtter
1 ½ dl kokosmelk
1 ss honning
½-1 ts rød karripasta
saft av 1 lime
salt
1. Skjær kylling i strimler. Skrell  og del ananasen. Skjær bort midtstokken. Skjær fruktkjøttet i tynne skiver. Træ kylling og ananas på spydet.
2. Rør sammen karripasta med olje og la spydene marinere i oljeblandingen.
3. Bland sammen peanøtter, kokosmelk, honning og karripasta til en puré. Smak til med limesaft.
4. Grill spydene på varm grill i ca. 4 minutter på hver side. Strø på salt og server med peanøttdippen, ris og en salat.

Mer grillmat: 

- Grillmaten du bare må prøve

- Nå skal vi grille

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer