Lammebog

#Familiesøndag: Lammebog med safran, sitron og tomat

Denne middagen lager seg nesten selv! Perfekt, så kan du underholde gjestene.

LAMMEBOG MED SAFRAN, SITRON OG TOMAT: En godt krydret rett med masse deilig smak! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
LAMMEBOG MED SAFRAN, SITRON OG TOMAT: En godt krydret rett med masse deilig smak! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Safran er et av verdens mest kostbare krydder, men her trengs det kun en kvart teskje. Og det gjør underverker med fargen og smaken!

Lammebog med safran, sitron og tomat

(4 porsjoner)
1 ½ kg lammebog eller grytekjøtt
4 ss olje
2 finhakket løk
2 boks hermetiske tomater
skall av 1 sitron
2 ss hakket frisk ingefær
1 hvitløk i båter
2 ½ ss malt kanel
¼ ts safran
1 ss kokende vann til bløtlegging av safran
½ l kjøttbuljong (vann + terning)
evt. 1 kg potet
salt og kvernet pepper

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt Vis mer


1. Del lammebog i grove stykker. Varm halvparten av oljen i en dyp gryte og brun kjøttstykkene slik at de får farge på alle sider. Legg dem i en ildfast form etter hvert som de blir ferdige. Bløtlegg safrantråder i kokende vann i noen minutter.
2. Varm resten av oljen og surr løken til den er myk og blank. Hell over hermetiske tomater og tilsett sitronskall i store biter, hakket ingefær, hvitløkbåter, kanel, safran og buljong. Kok opp og hell sausen over kjøttstykkene.
3. Ha på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie, og sett formen midt i ovnen ved 125º i ca. 2 timer. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
4. Pynt gjerne med persille. Server med kokt ris, couscous, poteter eller godt brød.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer