Kjøttboller

#Familiesøndag: Lammekofta med gresk salat

Lammekjøttdeig har god smak av lam, men får du ikke kjøpt det, så kan du kverne din egen lammedeig av f.eks. renskåret bog eller stek.

FOR HELE FAMILIEN: Smakfulle lammekofta er deilig vintermat med gode smaker og ganske enkelt å lage. Foto: Synøve Dreyer
FOR HELE FAMILIEN: Smakfulle lammekofta er deilig vintermat med gode smaker og ganske enkelt å lage. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kofta, köfte eller kifte – kjært barn har mange navn. Alle variantene av dette ordet stammer fra Midtøsten, Nord-Afrika og Asia, og betyr omtrent det samme, nemlig kjøttbolle. Svært ofte er kjøttbollene laget av lammekjøtt. Krydder er viktig, gjerne i rause mengder!

OBS. Hver uke vil du få faste matsaker med ulike temaer her på KK.no.

Mandager = #Kjøttfri mandag, tirsdager = #Fisketirsdag, onsdager = #Pastaonsdag, torsdager = #Kyllingtorsdag, fredager = #Etnisk fredag, lørdager = #Koselørdag og søndager = #Familiesøndag!

Lammekofta med gresk salat

(4 porsjoner)
400 g kjøttdeig av lam
1 egg
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ts hakkede friske urter,rosmarin, persille, timian,oregano o.l.
1 ss olje til pensling 
Gresk salat:
2 tomater
1⁄2 agurk
1⁄2 rødløk
4 blader issalat
150 g fetaost
olivenolje 

Lam Foto: Synøve Dreyer
Lam Foto: Synøve Dreyer Vis mer

1. Rør sammen lammedeigen og egget. Tilsett salt, pepper og urter. Form til avlange kjøttboller, som tres på spidd eller pinne. Trepinnene bør ligge i vann i ca. 30 minutter før du trer kjøttdeigen på. Pensle også spydene med olje før steking. Grill på åpen grill eller i ovnen ved maks effekt til kjøttbollene er gjennomstekte. Du kan også steke kjøttbollene i stekepannen i litt olje.
2. Skjær tomater og agurk i skiver og løken i ringer. Finstrimle salaten. Bland sammen alle ingrediensene. Legg salaten på en tallerken med fetaost på toppen, og drypp på litt god olivenoljen. Pynt med frisk oregano. Server med kokt bulgur og greske oliven.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer