Oppskrifter:

Fargerikt og flott!

Kål for seg, fisk for seg, ris for seg. Liker du å ha orden på kjøkkenet er dette noe for deg!

Oksegryte med blomkålris, syltet rødløk og granateple til venstre og krydret kylling med søtpoteter, mango og edamamehummas til høyre. FOTO: Betina Hastoft
Oksegryte med blomkålris, syltet rødløk og granateple til venstre og krydret kylling med søtpoteter, mango og edamamehummas til høyre. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Oksegryte med blomkålris, syltet rødløk og granateple

4 personer

Ingredienser
Oksegryte

1 løk
1 rød paprika
½ squash
1 ts paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver
2 ts malt kanel
2 ts malt spisskummen
olje til steking
400 g oksekjøtt skåret i småbiter
2 bokser hakkede tomater
1 ts sukker
salt og pepper

Syltet rødløk
2 rødløk
1 dl epleeddik
1 dl vann
1 dl rørsukker
salt og pepper

Blomkålris
1 liten blomkål
1 liten bunt persille

Til servering
75 g frisk babyspinat
75 g pinjekjerner
1 granateple

1. Syltet rødløk: Rens rødløkene, skjær dem i tynne skiver, og ha dem i et sylteglass. Ha eddik, vann, sukker, salt og pepper i en kjele, og kok opp. Ta den av varmen når sukkeret er oppløst, og hell eddiklaken over løken. Sett på lokk, og la glasset stå i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne opptil 2 døgn.
2. Oksegryte: Rens og hakk løken fint, skjær paprika og squash i små terninger. Stek krydderne i olje i en kjele i ca. 1 minutt. Tilsett løk, paprika og squash, og la alt steke i ytterligere 2 minutter. Ha i oksekjøttet, og stek videre til det er brunet. Hell i hakkede tomater, skru ned varmen, og la alt småkoke under lokk i 1 time. Rør rundt i gryten underveis, og smak til med sukker, salt og pepper.
3. Blomkålris: Del blomkålen i små buketter. Kjør blomkål og persille til en finfordelt blanding som minner om ris, med en stavmikser.
4. Servering: Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr panne. Del granateplet, og ta ut kjernene. Anrett gryteretten i skåler sammen med frisk spinat, blomkålris, syltet rødløk og granateplekjerner, og server pinjekjernene ved siden av.

Alt blir bedre med syltet rødløk, og det er veldig enkelt å lage. Dessuten ser det lekkert ut! FOTO: Betina Hastoft
Alt blir bedre med syltet rødløk, og det er veldig enkelt å lage. Dessuten ser det lekkert ut! FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Krydret kylling med søtpoteter, mango og edamamehummus

4 personer

Ingredienser
600 g kyllingbrystfilet
1 ½ ss olivenolje
1 ss cajunkrydder
3 søtpoteter
300 g aspargesbrokkoli
2 ss olivenolje
salt

Edamamehummus
200 g frosne edamamebønner uten belg
1 ss tahin
1 ss crème fraîche
1 ss olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 lime salt og pepper

Til servering
2 modne mangoer
1 bunt purre

1. Sett ovnen på 210° varmluft. Skjær kyllingen i små terninger, vend dem i olje og cajunkrydder. Fordel kyllingterningene på en bakeplate med bakepapir.
2. Skrell søtpotetene, og skjær dem i terninger. Vend potetene og aspargesbrokkolien i olje, strø på salt. Legg dem hver for seg på en annen bakeplate med bakepapir.
3. Sett kylling og grønnsaker i ovnen samtidig.
4. La aspargesbrokkolien få 8–10 minutter i ovnen til de er møre, men ikke brune. Ta dem ut, og la kylling og søtpoteter steke videre i ca. 5 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og potetene møre.
5. Edamamehummus: Tin edamamebønnene i en bolle med kokende vann. Hell av vannet. Blend bønnene med tahin, crème fraîche, olje, spisskummen og limesaft til konsistensen er kremet. Smak til med salt og pepper.
6. Servering: Skrell mangoene, og skjær kjøttet i terninger. Hakk purren fint. Anrett kylling, søtpoteter, aspargesbrokkoli og mango i skåler sammen med en stor skje edamamehummus. Dryss over purre, og server straks.

Søtt tilbehør og litt hete kryddere passer veldig godt til det milde kyllingkjøttet. Tips! Får du ikke tak i aspargesbrokkoli, kan du også bruke vanlig brokkoli delt i mindre biter. FOTO: Betina Hastoft
Søtt tilbehør og litt hete kryddere passer veldig godt til det milde kyllingkjøttet. Tips! Får du ikke tak i aspargesbrokkoli, kan du også bruke vanlig brokkoli delt i mindre biter. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Sprøstekt torsk med quinoa, kål og korianderkrem

4 personer

Ingredienser
500 g torskefilet
100 g hvetemel
1 ½ ts paprika
½ ts chilipulver eller tørre chiliflak
salt og pepper
1 ss smør til steking
1 ½ ss olivenolje til steking

Coleslaw med korianderkrem
2 vårløk
125 g crème fraîche
1 ss olje
½–1 lime
1 bunt frisk koriander
1 ts flytende honning
salt og pepper
300 g rød spisskål

Tilbehør
250 g quinoa

Til servering
2 modne avokado
200 g friske blåbær
1 lime
½ bunt frisk koriander

1. Coleslaw med korianderkrem: Hakk vårløken, og blend den med crème fraîche, olje, limesaft og plukket koriander med for eksempel en stavmikser. Smak til med honning, salt og pepper. Snitt spisskålen fint. Vend halvparten av kremen sammen med kålen, og ha resten i en skål. Sett coleslawen og korianderkremen kjølig til den skal serveres.
2. Tilbehør: Skyll og kok quinoa etter anvisningen på pakken.
3. Tørk torskefiletene, og skjær dem i biter. Bland mel, paprika, chili, salt og pepper i en dyp tallerken. Vend torskestykkene i blandingen så de er helt dekket, og rist forsiktig av overflødig mel. Stek torsken i smør og olje i en panne et par minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Strø eventuelt litt ekstra salt på.
4. Servering: Skrell avokadoene, fjern steinen, og skjær kjøttet i skiver. Anrett quinoa, torsk, coleslaw, avokado og blåbær i dype tallerkener eller skåler. Server med lime skåret i båter, plukket koriander og resten av korianderkremen.

Blåbær i middagsmaten? Ja, hvorfor ikke ta desserten med det samme! Tips! Torsk er mager og førsteklasses, sunn mat som kan tilberedes på utallige måter. FOTO: Betina Hastoft
Blåbær i middagsmaten? Ja, hvorfor ikke ta desserten med det samme! Tips! Torsk er mager og førsteklasses, sunn mat som kan tilberedes på utallige måter. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer