Oppskrifter:

Fem jordbærfavoritter

Norske jordbær smaker sol og sommerminner og kan brukes i mange lekre kaker og desserter. Server de solkyssede sommerbærene i pavlova, ostekake og mye mer.

Strawberry daiquiri-pavlova med rom. FOTO: Betina Hastoft
Strawberry daiquiri-pavlova med rom. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Strawberry daiquiri-pavlova med rom

8 personerTid: 30 minSteketid: 1 time

Ingredienser4 eggehviter225 g sukker1 ts maisenna1 ts lys eddik1/2 l kremfløte1–2 usprøytet lime2 ss hvit rom3/4–1 dl melis500 g jordbær

1. Skru ovnen på 125°. Pisk eggehvitene stive med en elektrisk pisker i en skål. Dryss sukkeret i eggehvitemassen, litt om gangen, mens du pisker. Fortsett til du har en seig marengsmasse. Vend maisenna og eddik i marengsmassen.2. Tegn en sirkel på 22 cm på et ark bakepapir, og legg det på en bakeplate. Smør marengsen ut på sirkelen, og stek den i ovnen i 1 time, til den er sprø. Avkjøl marengsbunnen, og løft den forsiktig over på et fat.3. Pisk fløten til lett skum med en elektrisk pisker i en skål. Smak fløteskummet til med finrevet limeskall, limesaft, rom og melis, og pisk litt mer.4. Fordel fløteskumblandingen på den helt kalde marengsbunnen. Skyll og rens jordbærene, skjær dem i mindre biter, og legg dem oppå fløteskummet. Riv eventuelt litt mer limeskall over kaken, og server straks.

Ostekake med kjekscrumble

6 personerTid: 30 min

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer