Oppskrift Med Fennikel

Fennikelsalat med røkt laks og rugbrødchips

Minimalistisk og nydelig.

LUKSUS: Røkt laks er en liten luksus i hverdagen og samtidig enkelt å sette på bordet. Foto: All Over Press
LUKSUS: Røkt laks er en liten luksus i hverdagen og samtidig enkelt å sette på bordet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 15 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 500 g røkt laks i skiver
  • 1 liten bunt kjørvel
  • nykvernet pepper

Fennikelsalat

  • 1 liten fennikel
  • 2 røde epler

Dressing

  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • salt og nykvernet pepper

Rugbrødchips

  • 6 tynne skiver rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • salt
TIPS: Er du ikke i laksehumør funker det bra med spekemat også. Foto: All Over Press
TIPS: Er du ikke i laksehumør funker det bra med spekemat også. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Fennikelsalat: Rens fennikelen. Skyll eplene. Skjær begge deler i veldig tynne skiver, bruk gjerne et mandolinjern.
2. Dressing: Rør sammen ingrediensene til dressingen. Bland epler og fennikel i dressingen.
3. Rugbrødchips: Skjær rugbrødskivene i fire, og fordel dem på en bakepapirkledd stekeplate. Drypp over olje, krydre med salt. Rist rugbrødstykkene i en 180 grader varm ovn i fem minutter, til de er sprø.
4. Anrett laksen på fire tallerkener, og fordel fennikelsalaten oppå. Pynt med kjørvel og nykvernet pepper, server med rugbrødchips.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer