Vol-au-vent med reker
4 personerTid: 35 minOvnstid: 15 min
Ingredienser1 ark butterdeig, ca. 300 g1 egg til pensling
Fyll5 dl skalldyrfond2 dl kremfløte4 hvite asparges6 grønne asparges100 g friske erter200 g reker1 sitronsalt og pepper
Til serveringkarse
1. Skru ovnen på 180°. Legg butterdeigsstykket på et meldrysset bord. Stikk 36 sirkler ut av butterdeigen med en diameter på ca. 6 cm – bruk en utstikker eller et glass. Stikk et mindre hull ut av halvparten av deigsirklene, så du får små ringer av deig.2. Pensle med sammenpisket egg mellom lagene, og sett butterdeigssirklene på en bakeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne. Avkjøl helt på rist.3. Fyll: Kok fonden inn til det halve i en kasserolle, og tilsett fløte. La det koke lett inn. Skyll aspargesene, skrell de hvite, og brekk av den nederste delen på alle aspargesene. Skjær aspargesene i 1 1/2 cm lange biter, og kok dem i en kasserolle i 2 minutter. Renn av. Vend asparges, erter og reker i sausen. Varm den lett igjennom, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.4. Servering: Fordel sausen i de bakte vol-au-vents-ene, topp med karse, og server.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger