Kjøkkentriks

Festmaten som lager seg selv

Denne gryten krever minimal innsats, men imponerer gjestene.

IMPONER GJESTENE: Lammeskank-gryten lager seg selv i ovnen. Selv nybegynneren får til denne retten. Foto: Stine Okkelmo
IMPONER GJESTENE: Lammeskank-gryten lager seg selv i ovnen. Selv nybegynneren får til denne retten. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en habil kokk? Eller kan du knapt koke poteter? Uansett hvordan dine kokkekunnskaper er, kan du diske opp til et festmåltid som imponerer.

Trikset er å lage en rett som egentlig lager seg selv.

Så kan du bruke tiden på å pynte bordet og deg selv før gjestene kommer.

20 minutters innsats

Nei, du trenger ikke stå ved kjøkkenbenken i mer enn en 20 minutters tid for å få til denne retten.

Det er fordi alle ingrediensene skal oppi samme gryte, og gryta skal settes i stekeovnen der maten lager seg selv.

Festmaten er lammeskank i rødvinssjy.

Høres ikke det imponerende ut? Jo, og det smaker dessuten himmelsk. Alt du trenger er seks ingredienser (pluss, salt, pepper og sukker), og en stor kjele i jern eller stål med lokk - men da må hele gryta være i stål, også håndtakene.

Vær også obs på at steketiden er lang - du kan ikke begynne med denne retten to timer før gjestene kommer.

PS! Kan du dette smarte trikset? Skrell poteter på fem sekunder!

Slik går du fram

Denne festmaten metter fire personer. Du kan lage den samme dag, men da må du sette i gang på formiddagen, eller dagen før, hvis det passer deg bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer