FROMASJ OPPSKRIFT: Denne desserten er perfekt for dem som er glad i kombinasjonen søtt og syrlig. FOTO: All Over Press
FROMASJ OPPSKRIFT: Denne desserten er perfekt for dem som er glad i kombinasjonen søtt og syrlig. FOTO: All Over Press Vis mer

Dessert

Finfin fromasj

Søtt og syrlig er stikkordene for denne nydelige desserten.

Pasjonsfruktfromasj med brent marengs

8 personer

Ingredienser:
Fromasj:

  • 4 plater gelatin
  • 5 store egg
  • 175 g sukker
  • skall av 1 sitron
  • frø fra 1 vaniljestang
  • saften fra 10 pasjonsfrukter
  • 5 dl kremfløte

Marengs:

  • 4 store eggehviter fra store egg
  • 240 g sukker

Slik gjør du:

  1. Fromasj: Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann. Ha egg, sukker, sitronskall og vaniljefrø i en ildfast bolle, og pisk dette med en el-pisker over vannbad i ca. 6–8 minutter, til massen er hvit, skummende og seig. Varm pasjonsfruktsaften opp til den er lunken.
  2. Klem vannet ut av gelatinen, vend den i saften, og rør til den har løst seg opp. Vend saften i eggeblandingen. Pisk fløten til stivt skum, og vend den i eggeblandingen. Hell fromasjen i 8 mindre glass som tåler varme, og sett dem kjølig i minst 4 timer, til fromasjen har satt seg.
  3. Marengs: Hell eggehviter og sukker i en ildfast bolle. Varm den opp over vannbad under omrøring til massen er glatt og sukkeret har løst seg opp. Ta bollen av varmen, og pisk marengsmassen til den er helt avkjølt, stiv og skinnende.
  4. Hell marengsmassen i en sprøytepose med stjernetut, og sprøyt den ut over fromasjene. Bruk en brenner til å brenne marengsen før servering, eller sett dem kort under grillen i ovnen hvis du ikke har brenner.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: